Informatie over renovatie rioolgemaal

In Stompwijk staat een rioolgemaal. Omdat het gemaal en de schakelkast zijn verouderd gaat de gemeente onderdelen ervan vernieuwen. Het is ook mogelijk dat het gemaal in zijn geheel wordt vervangen. In een brief aan de desbetreffende bewoners wordt zij geïnformeerd over de werkzaamheden en wat die be

Vernieuwing of vervanging

Door de vernieuwing en/of vervanging wordt gezorgd dat het gemaal goed kan blijven werken en het afvalwater (van douche, toilet en gootsteen) goed kan blijven afvoeren. Momenteel wordt nagegaan we het gemaal deels vernieuwd kan worden of geheel vervangen moet worden.

• Vernieuwen: bij gedeeltelijke vernieuwing  worden allerlei onderdelen

zoals de pomp inclusief de schakelkast vernieuwd. Dit duurt ongeveer 1 dag. Indien het totale gemaal (incl. de rioolput) in slechte staat is wordt  het gemaal in zijn geheel vervangen.

• Vervanging: het oude gemaal wordt uit de grond gehaald en een nieuw

gemaal wordt teruggeplaatst op dezelfde locatie. Dit duurt (inclusief het plaatsen van een nieuwe schakelkast en het inregelen daarvan) ongeveer 1 tot 2 dagen.

Tijdens de vernieuwing of vervanging van het gemaal wordt ervoor gezorgd dat het afvalwater nog steeds weg kan wegstromen.

Toegang gemaal via particuliere grond

De aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren, heeft toegang nodig. Als het gemaal in zijn geheel vervangen moet worden, dan geldt dit tevens voor werkvoertuigen, zoals een graafmachine en busje met aanhanger. De gemeente heeft het recht om op particuliere grond te komen als dat nodig is om te zorgen dat het gemaal goed kan blijven werken. Dit geldt voor de medewerkers. De gemeente hoopt op ieders begrip en medewerker hiervoor.

Eventuele overlast en schade

Iedereen die particuliere grond betreedt stelt alles in het werk om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maar overlast kan bestaan uit stank, geluidsoverlast en wat opslag van materialen, zoals nieuwe pomp, kleine graafmachine en rupskruiwagen.

Voordat de werkzaamheden plaatsvinden controleert de aannemer hoe het terrein eruit ziet. Dat doet hij ook tijdens en na de werkzaamheden. Indien blijkt dat schade aan eigendommen is ontstaan dan wordt die herstelt. Mogelijk wordt de beplanting rondom het rioolgemaal en/of schakelkast gesnoeid en/of (tijdelijk) verwijderd. Daarover worden  afspraken gemaakt.



 



Nog vragen?



Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de projecteider, heer Staneke, via telefoonnummer 14 070 of stuur een e-mail naar info@lv.nl.



Vermeld daarbij het kenmerk ‘Renovatie DR-RS01.