Reactie op reactie

In de laatste Dorpsketting stond de reactie van een lezer op een door Vlietnieuws geproduceerd stuk dat in de Dorpsketting nr. 2741 stond. Degene die reageerde ging er ter onrechte van uit dat Vlietnieuws iets met B&W te maken heeft. Dat is geenszins het geval. Vlietnieuws is een volstrekt onafhankelijk medium dat alleen lokaal nieuws brengt en dit, voor zover het Stompwijk aangaat, bij de Dorpsketting aanlevert.

Tweede punt van kritiek betrof het taalgebruik in het stuk dat als kop had ‘De koers en keuzes voor Stompwijk’. Het klopt dat het ging om ambtelijk taalgebruik. De tekst was letterlijk overgenomen uit een nota die B&W aan de gemeenteraad zonden. Die tekst is door Vlietnieuws bewust niet ‘vertaald’ naar normale mensentaal.

Dat had twee redenen:

1) Vlietnieuws wilde duidelijk maken wat voor ‘proza’ men op het Raadhuis over Stompwijk fabriceert,

2) een ‘vertaling’ was gezien de geformuleerde inhoud onmogelijk; de keuze was de tekst zo weer te geven of er geen aandacht aan te besteden. Dat laatste vond Vlietnieuws niet juist aangezien het ging om een groot deel van de gemeente, en de functie van Vlietnieuws te brengen van lokaal nieuws is.

Dus is de gemeentelijke tekst weergegeven zoals geschreven zodat Stompwijkers toch enige indruk konden krijgen waar men op het Raadhuis mee bezig is.