Nabeschouwing Stompwijkse paardendagen

De 113e editie van De Stompwijkse Paardendagen zit er weer op!

Zonder slag of stoot is het echter niet gegaan. De aanhoudende vele regen naar de Paardendagen toe kostte vooral de baancommissie nogal wat kopzorgen. Eind mei kon de baan voor het eerst gemaaid worden en elke dag daarna waren ze bezig om de baan in conditie te houden. De eerste dagen met de opbouw viel er nog bakken vol met regen zodat alle allerlei alternatieven uit de kast moesten worden getrokken om het terrein feestklaar te maken. Door hard werken en improvisatie van iedereen kon het geplande programma ook dit jaar in zijn pracht en praal plaatsvinden.

Tsja, dat verrekte weer blijft altijd van invloed. Maar gelukkig hadden de meeste weergoden het beste voor en zaterdag trok de Landleven Fair een ongekend aantal stands en bezoekers.

Nieuw; Het Kermisfestival. Het beoogde idee om het gat te vullen met een barbecue naar de zaterdagavond is dan ook volledig gelukt! Achter de tribune was het een bron van gezelligheid. Met elkaar lachen, drinken, smikkelen, luid meezingen met de coverband! Kortom een groot succes en gaat zeker een vervolg hebben!!!

Zondagochtend had Pluvius nog een wolkbreukje in petto voor Stompwijk maar gelukkig kreeg die regengod het niet voor elkaar om de ponyrennen te verstoren! Met prachtige ritten en een hoog gehalte met komische gebeurtenissen bleef het publiek tot aan het eind reuze enthousiast. Ook de spectaculaire show van De Futureboys scoorde hoge ogen.

De band Joost Mag Het Weten was nog niks vergeten en liet dat Stompwijk ook weten! Met hun covers werd de avond gevuld met zingen dansen en sjansen.

Hoogtepunt Kortebaan maakte dat feit meer dan waar. Met een maximaal aantal deelnemers aan de start werd de kortebaan van Stompwijk met perfect weer voor deelnemers en publiek verreden op het heilige gras. Het is nu het tweede jaar dat de nieuwe startprocedure wordt gehanteerd. En ook deze keer een met weinig valse starts een vlot verlopen koers!! Met fantastische spannende ritten op het scherp van de snede. Smaakmakers zijn toch wel diegene die wat met Stompwijk te maken hebben. Zoals I Dream With you van Stompwijkse eigenaars. En Wild Nature waar Stompwijkers een aandeel in hebben bij de De Gele Kanaries. Maar hoe dan ook iedereen kan rekenen op groot applaus en een laaiend enthousiast publiek!!

De 4 overgebleven paarden; Edison Du Puy, Wild Nature, Hampshire Boko, I Dream With You maakten met kampritten er een waar spektakel van tot aan het eind!! Uiteindelijk trok Edison Du Pru aan het langste eind en won De Stompwijkse kortebaan voor2 Wild Nature ,3 I Dream With You , 4 Hampshire Boko.

Als afsluiting van de dagen konden we genieten van de pyromusical  en kunnen we met een gerust hart beweren: Stompwijkse Paardendagen 20024 waren fantastisch!!!!

Aan iedereen die hoe dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze!!!

Thank You ALL!!!!

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek