Wijk en Wouden wil mening van de boer zelf horen

Hoe kunnen en willen de boeren verder boeren? De leden van Wijk en Wouden krijgen op zaterdag 23 september a.s. de gelegenheid om dit van twee van hen zelf te horen. Dit zijn de Stompwijkse melkveehouders Arjan en Yvonne Berg en Gert Jan van Santen. De eerste heeft zijn bedrijf op de grens met Zoeterwoude, die ander op die met Leidschendam.

Na Kamerdebatten, demonstraties en de val van het kabinet is het stikstofdossier allerminst van tafel. Er speelt trouwens meer dan alleen stikstof. Beide ondernemers deden zo’n vier jaar geleden mee aan de documentaireserie Boeren tussen Steden, die meerdere keren op TV West is uitgezonden.

Het bezoek van belangstellenden begint met het bekijken van de Boeren tussen Steden -aflevering. Vervolgens vertellen de ondernemers zelf hoe ze de voorbije periode hebben ervaren en hoe ze tegen de toekomst aankijken. Uiteraard is er even tijd om op het erf rond te kijken.

Bij voldoende belangstelling worden twee groepen gevormd, die gelijktijdig op beide bedrijven met hun bezoek starten (10.00 uur). Belangstellenden, leden – kom voorkeur op de fiets – kunnen zich aanmelden t/m woensdag 20 september a.s. per email bij Marieke van Leeuwen: m.g.vanleeuwen@hetnet.nl 

Voor leden van Wijk en Wouden is deze activiteit gratis. Ook niet leden zijn welkom; zij betalen € 3,- per persoon.