Wat was het gezellig mensen en wat hebben we heerlijk gegeten. Dit hebben we vooral aan de koks te danken die met heel veel gesponsord vlees aan de slag gingen. Hoofdsponsor in deze is LUITEN FOOD, met hoofdletters, maar ook Scheria, hierdoor werd het een zeer luxe barbecue met garnalen, eendenfilet, saté, en verder overheerlijke salades, frisse meloen en fruitige sangria. Zelf het water was versierd met besjes, takjes en schijfjes. Het water loopt mij bijna weer in de mond. Een lopend buffet en twee mannen achter de barbecue met dank aan Kraan & Spaan. Een zomers muziekje en er werd zowaar af en toe van plek gewisseld om met anderen een praatje te maken.
Nu we wat later gingen eten, waren we blij met extra helpende handjes omdat er bij sommige medewerkers nog iets anders op het programma stond.
Veel activiteiten liggen in de vakantietijd stil, kinderen en buren gaan met vakantie en dan valt er minder te beleven. Je kan je in de zomer extra eenzaam voelen. Voor ons is dit de reden om juist wel door te gaan. De volgende eettafel is op 28 juli, we gaan de zomer vieren met een Grieks menu.
Verder: Zoek elkaar wat meer op in de komende vakantieweken, maak afspraakjes buiten de deur. Of loop samen een blokje om. Zet een thermoskan koffie in je rollator en drink buiten koffie met wat lekkers.
Moeite met het voeren van een gesprekje? Laat je inspireren door Jelle Hermus van So Chicken.
Tips om een koetjes-en-kalfjes-superster te worden
Dit zijn een aantal tips van Jelle die goed werken. Probeer ze eens uit en experimenteer wat voor jou werkt.
1. Geef je gesprekspartner de hoogste prioriteit. Goede sociale contacten ontwikkel je wanneer je in het hier en nu leeft. Breng jezelf in het moment door je even op je ademhaling te richten, of door bijvoorbeeld je vingers over elkaar te wrijven en je te richten op dit gevoel.
2. Mensen zien het direct in je ogen als je even afgeleid bent. En dat vermindert het gevoel van contact en verbondenheid. Houd je hoofd volledig bij je gesprekspartner, en verontschuldig je netjes als je iets anders moet doen (zoals een telefoon opnemen).
3. Er zijn weinig mensen die volledige aandacht hebben voor anderen. Zodra jij dit kunt opbrengen, geef je mensen direct een fijn gevoel.
4. Oké, en wat moet je zeggen?
In de eerste plaats: relaties worden opgebouwd door gemeenschappelijke factoren. Hoe meer gemeenschappelijke factoren je kunt vinden (en ter sprake kunt brengen), des te hechter het contact zal worden.
5. De meest voor de hand liggende gemeenschappelijke factor is het weer. Daarom is dat zo’n populair gespreksonderwerp. Het werkt, maar het is een beetje afgezaagd. Maar goed, soms heb je niets beters voorhanden. Dan is het weer een prima uitgangspunt. Lekker luchtig.
6. Andere gemeenschappelijke factoren: een gezamenlijke vriend: “Waar ken jij Piet van?”, een gezamenlijk probleem: “Is het WiFi bij jou ook zo sloom?”, een gezamenlijke locatie: “Wat is het mooi opgeknapt hier he?”, een gezamenlijke interesse: “Hé, wat leuk, dat boek heb ik ook gelezen!” etc.
7. Ga de conversatie niet in om te praten. Ga erin om de ander te leren kennen.
8. Het is de kunst om de ánder te laten praten. Zéker als jij niet weet waar je het over moet hebben.
9. Dat betekent dus dat je niet je verhaal komt doen. Het betekent dat je interesse toont. En dat is eigenlijk heel eenvoudig.
10. Interesse tonen betekent vragen stellen en oprecht interesse tonen in de antwoorden.
Volgende week meer tips.