Kerkberichten

Woensdag viering van Aswoensdag

Woensdag om 19.00 uur houden we, na alle carnavalsdrukte, de viering van Aswoensdag. Carnaval is het feest waarbij we nog even uit de band springen voordat de vastenperiode begint. Een duidelijker teken van die nieuwe, sobere, periode waar we nu mee gaan beginnen dan Aswoensdag kan er eigenlijk niet zijn. We worden met onze neus op onze eigen vergankelijkheid gedrukt. Uit stof zijn we gemaakt en tot stof zullen we terugkeren. Niet echt een prettige boodschap, maar wel realiteit. Misschien toch iets om, na alle gekkigheid, even bij stil te staan.  

EMS viering komende zondag

Zondag 26 februari is er om 11 uur weer een viering met medewerking van het EMS-koor. Het thema is: ‘40 dagen onderweg’. We beginnen aan de veertigdagentijd. De periode waarin we ons voorbereiden op Pasen. Het is een periode waarin we nadenken over wat echt belangrijk is in ons leven. Pastor Wessel nodigde iedereen tijdens de carnavalsmis uit om ook bij deze viering aanwezig te zijn. Ik kan zijn woorden alleen maar onderschrijven. U bent van harte welkom.

Actie Kerkbalans

In deze periode belandt de brief voor de Actie Kerkbalans weer bij u op de mat. Uw steun wordt gevraagd voor het in standhouden van onze eigen kerk. Als u er, al dan niet regelmatig, binnenkomt, dan weet u hoe fijn het er is en hoe welkom u bent. Komt u er niet binnen dan maakt u toch gebruik van de kerk als baken als u naar Stompwijk rijdt, als plek om op de klok te kijken en als mast voor uw mobiele telefoon. We kunnen dus eigenlijk niet zonder. Iedere bijdrage, ook een kleine, is welkom. 

Marianne Turk