Halloween in Spookpunt

Afgelopen zaterdag hadden wij het Dorpspunt omgetoverd tot een waar spookpunt! Het idee kwam zo’n drie weken geleden tijdens een meeting met een potentiële nieuwe evenementencommissie voor het Dorpspunt. Halloween was wel wat kort dag maar Let’s go, we gaan ervoor! Dagen aan voorbereiding, planning, shoppen, nog meer shoppen en nog een keer de stad of supermarkt in. Voor de herfstvakantie hadden we in de klassen al tasjes met flyers uitgedeeld die versierd meegenomen konden worden en daar hing dan een prijs aan vast. Deze prijs is gewonnen door Isabel Luk, ze was erg crea bezig geweest met de flyer en had deze hergebruikt in haar versiering! Gefeliciteerd Isabel! Ze heeft haar prijs inmiddels ontvangen.

Even terug naar de voorbereiding, de echte start begon vrijdagmiddag en dit in samenwerking met wat leerlingen uit groep 8. Ze hebben super goed meegeholpen en leuke dingen bedacht. 

Zaterdag was het verder met het versieren, ramen afplakken, zeilen ophangen, een dokterskamer inrichten, de spelletjes klaarzetten. Leo was eerder al druk bezig geweest met alle spotjes in het plafond die nu afzonderlijk van elkaar duizenden soorten kleuren kunnen aannemen, verder is hij bij zoveel taken en commissies altijd betrokken dat ik soms zeg zet je bed maar in het Dorpspunt 😉 

Rond 17.30u hebben we met elkaar nog lekker pizza en patat gegeten, iedereen zat al aangekleed en geschminkt aan tafel. Dank ook voor het schminken, iedereen zag er supermooi en spooky uit! 

Het gehele team

Om 18.00u startte de stroom met kinderen en deze hield niet meer op! Wat een geweldige opkomst! De kinderen kregen een stempelkaart en konden deze stempels scoren bij verschillende spelletjes; rebus oplossen, oogbal zoeken in een bak spaghetti, donut happen, Beerpong, voelboxen in het lab. Van daaruit het bos in van de pastoor waar ook een mooie route was uitgezet door kinderen van groep 8. Langs deze route stonden nog wat griezels waar stempels gescoord konden worden en met een volle kaart kon er een broodje bloody finger gehaald worden met een sapje.

Er zijn zo’n 120 kinderen langs geweest! Echt geweldig en super veel dank aan de vele vrijwilligers die hebben geholpen! Zonder jullie was dit nooit zo geslaagd! De kinderen konden hierna het dorp in en hebben bij vele huizen nog hun tasje kunnen vullen, erg creatieve huizen zaten erbij dus leuk dat iedereen zo heeft meegedaan! 

Wij zeggen volgend jaar weer! 

Tot griezels! 

Namens de organisatie,

Wendy, Jeroen en Eva