Groeten uit Canada

fam. berg

Canada heeft Wilfred Berg altijd al getrokken, Voordat we elkaar ontmoetten was hij al een jaar in Canada geweest om stage te lopen en om rond te reizen. Daarna zijn we samen op vakantie geweest om het land te bekijken en te bepalen waar we wilden gaan wonen, in Alberta, Britisch Columbia of Ontario. Na 6 weken reizen waren we het er allebei over eens dat dat Ontario ging worden.

We hebben een visa aangevraagd en hebben hier een jaar gewoond. Ik had veel heimwee en wilde terug naar Nederland. Na 2 jaar in Nederland te hebben gewoond, begon het toch weer te kriebelen. Samen hebben we besloten om terug te gaan met onze toen 10 maanden oude dochter Susan.

Nu wonen we alweer 2 jaar in Canada en het bevalt goed. Van heimwee is geen sprake meer.

Op de foto van links naar rechts zijn Ireen, Wilfred, Mariska met opschoot poes Polly en Susan. Dit wordt alweer onze 3e kerst in Canada. Het grote verschil tussen kerst hier en in Nederland is dat we de familie moeten missen. Gelukkig hebben we hier vrienden waarmee we dan samen zijn. En bij familie Van der Eijk uit (oorspronkelijk) Zoeterwoude mogen we ook komen voor een echte Nederlandse kerst. De Canadezen eten met kerst altijd een grote kalkoen of een ham. Wij gaan meestal gourmetten (lekker Nederlands). De kersttraditie vanuit Nederland die we hier ook doen, is op kerstavond naar de kerk gaan.

Hierbij willen wij familie en vrienden en de rest van Stompwijk

een Hele Fijne Kerst en een Gelukkig en Gezond 2015 toewensen

Groeten Mariska Berg