Jetty’s eettafel

Vrijdag 26 augustus is de tweede editie van Jetty’s eettafel na de herstart en ik mag voor het eerst meehelpen. Onder leiding van chef-kok Jens Sheriff gaan wij om 10.00 uur aan de slag om de nodige laatste voorbereidingen te treffen om alle 35 deelnemers om 12.00 uur te kunnen voorzien van een heerlijk 3 gangen menu. Jens heeft thuis al heel wat voorbereid en komt dus al aan met een paar grote pannen tomatensoep en de taarten voor het dessert. De groente mogen wij gaan snijden, de tafels mogen geplaatst en gedekt worden. Er staat iemand in de pannen te roeren, de saté wordt gebakken, de rijst en de groente gaan in de shafing-dishes en voor je het weet is het kwart voor twaalf en komen de eerste gasten al gezellig aanschuiven.

Betty ontvangt de gasten in de hal en aan tafel wordt iedereen voorzien van water en een glaasje wijn of iets anders. Wat fijn dat iedereen het zo naar zijn of haar zin heeft. Er wordt direct al over en weer vrolijk gebabbeld, de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld en daar is het toch om te doen. Na de tomatensoep volgt het hoofdgerecht, rijst met gado-gado en saté  met daarna nog een heerlijk luchtig zomerdessert met ananas. Even na tweeën loopt de zaal in het Dorpspunt langzaam leeg. Wij gaan dan nog even de boel opruimen en om kwart voor drie is alles weer spic-en span en is het net of er niet zo’n leuke groep heeft zitten eten met elkaar.

We hebben trouwens na de oproep van Petra in de vorige Dorpsketting allerlei zaken cadeau gekregen. Van Coby Overdevest een prachtige shafing-dish, allerlei handige tools en prachtige schalen van Ruud en José, een tasje met bestek van Rietje Soonius waar we al dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Hartelijk bedankt voor jullie gulle gaven!

Inschrijven voor volgende maand, vrijdag 30 september, kan al vanaf nu op Dorpspunt@gmail.com of bij de Ouderen Soos op dinsdagmiddag.

Nu waren er ruim 30 eters en het maximum is 40, dus zorg dat je erbij bent. Jullie kok op die datum is Gera en zij heeft al een idee wat ze gaat koken voor jullie, maar dat houden we nog even geheim.

Ria Luiten