Het is dit jaar 25 jaar geleden dat op17 december 1975 de Dorpsketting een feit was. We hadden het leuk gevonden om juist met nummer 1800 speciaal voor de dag te komen, maar de planning kwam niet goed uit. Dit viel net na de vakanties en zo vlak voor de kerstdagen, rond de oprichtingsdatum leek ons ook niet zo geschikt, want het kerstnummer is al zo speciaal. Nu is het nummer 1803 geworden en ik ben er bijzonder trots op. Vijftig pagina’s op dit formaat is gelijk aan 100 pagina’s dorpskettingsformaat. Een kluif om te maken en om door te lezen.
Oproep
We hebben enige tijd geleden een oproep geplaatst om iemand uit uw straat voor te dragen om eens nader mee kennis te maken in de Dorpsketting. We hebben verenigingen benaderd en gevraagd welke medewerker een keer in het zonnetje gezet mag worden. Dit heeft geresulteerd in spontane aanmeldingen vanuit het verenigingsleven en u treft een aantal interviews aan met bijzondere mensen. Laat ik dan maar gelijk
de inhoud doorlopen.
Zoals het een voorzitter betaamt opent Sjaak Jansen deze uitgave, op de voet gevolgd door burgemeester M.A.P. van Haersma Buma. Hierna de parochieberichten, een bericht van de kortebaan pikeur van het jaar 2005. Een interview met Leo, José en Paul van Santen over hun en onze bijzonder Bep. Zij heeft zich 25 jaar ingezet voor de Dorpsketting. Het nieuws van de bibliotheek en het voor mij héél speciale interview met de “Ouwe koeien uit de sloot club”, een hecht clubje met een band met het boerenbestaan. Onze vaste adverteerders ontbreken natuurlijk niet, zij zijn immers de indirecte sponsors voor de verenigingen. Hun mes snijdt aan twee kanten.
Thea is het gesprek aangegaan met onze vaste columnist uit Leidschendam Arjen Veldhuizen, die ons wekelijks laat meegenieten met zijn gezin.
S.O.S. is even oud als de Dorpsketting en werkt ook nog met veel mensen van het eerste uur, die de steunpilaren van de vereniging zijn. Uitslag van de sponsorloop, sportwedstrijdprogramma’s en het verslag van het eerste van de voetbal. De activiteitenkalender staat weer barstensvol. Sjaak Disseldorp een verenigingsman in hart en nieren. Hij wordt genoemd bij S.O.S. maar heeft ook zijn sporen achtergelaten bij de IJsclub en de Dorpsketting. Hij komt in dit nummer aan het woord. Fanfare Juliana heeft hun eigen verenigingsbeesten. Het is een trouw gezelschap, men is vaak lid voor het leven en zelfs mensen die verhuisd zijn komen nog trouw elke week oefenen en spelen. De Gaanders maken zich op voor het nieuwe seizoen en de vraag doet zich voor wie dit jaar de prins en page zullen zijn? Frans Jansen woont al jaren in het zuiden des lands maar volgt Stompwijk op de voet. Hij vraagt zich af hoe het zijn juffrouw van Haastert in het leven is vergaan. Hij heeft haar bezocht en u leest het allemaal. Annie van Rijn is de mening toegedaan dat Rinus van Haaster bij haar in de straat aandacht verdient. Thea is met hem het gesprek aangegaan. Wie zich afvraagt waar Kees Havik zich na zijn pensionering mee bezig houdt, wordt deze week bijgepraat. Onze veldmuis ontbreekt natuurlijk niet, hij laat ons wekelijks meegenieten met al zijn belevenissen. The Limit draait op volle toeren. De Blesruiters maken zich op voor het clubkampioenschap en de cross. Theo van den Bosch mag zich terecht de clubtijger van Stompwijk ’92 noemen. Wat zal die vereniging blij met zijn met alle vrijwilligers, maar met Theo in het bijzonder. Tot slot kijkt Leo Oliehoek met u terug in de tijd, hij heeft samen met Geert Welp, oprichter van het eerste uur, de geschiedenis van ons blad weer eens op een rijtje gezet. Verder is er speciale aandacht uitgegaan naar al onze medewerkers die het wekelijks met elkaar voor elkaar krijgen dat er een gevarieerd blad op de deurmat ligt. Zij zijn vakkundig door Marjon van der Born op de foto gezet en bestookt met een aantal vragen. De voorpagina is hier getuige van. We wensen u veel leesplezier. U bent aanstaande zondag van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen van 15.00 tot 17.00 uur en om met ons het glas te heffen op onze verjaardag.
Petra