Avondopvang voor dementerende ouderen

Zorgaanbieder Florence verruimt de openingstijden van haar huidige psychogeriatrische dagbehandeling van verpleeghuis Westhoff. Met ingang van heden zal de dagbehandeling op het Julialaantje 38 in Rijswijk op de dinsdag en donderdag van 14.00 tot 21.00 uur geopend zijn. Hiermee wordt in een behoefte voorzien die zeer noodzakelijk is.

Steeds vaker wordt verpleeghuiszorg buiten de muren van het verpleeghuis aangeboden. Op die manier kunnen ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De dagbehandeling is vooral voor mensen die lichamelijk en mentaal nog niet toe zijn aan een verblijf in een verpleeghuis, maar wel hulp nodig hebben bij het zelfstandig kunnen blijven wonen. Dementerende ouderen zijn vooral in de avonduren afhankelijk van mantelzorgers. De avondopenstelling ontlast mantelzorgers voor de zorg voor dementerende ouderen.

De avondopenstelling richt zich vooral op deelnemers met een milde dementie. Het gaat hier met name om bezoekers met psychische klachten zoals bijv. een depressie. Bezoekers waarbij het dag/nacht ritme verstoord is en bezoekers die in de namiddag erg onrustig worden.

Bij voldoende aanmeldingen zal de dagbehandeling psychogeriatrie de avondopenstelling uitbreiden naar andere dagen en tijdstippen waar behoefte aan is.