D66 vindt het belangrijk de inwoners van Leidschendam Voorburg te betrekken bij de menings vorming en besluitvorming in de politiek. Daarom stellen wij elke maand de vraag van de maand. Via Internet, e mail of eventueel telefonisch kunnen de burgers direct aan één van de gemeenteraadsleden van D66 hun mening geven over het onderwerp van de vraag. De vraag van de maand gaat telkens over een kwestie die binnen afzienbare tijd op de agenda van de gemeenteraad komt, of zou moeten komen. Met hun argumenten kunnen de burgers de discussies en afwegingen in de gemeenteraad verbeteren. De fractie van D66 verwelkomt elke inbreng en zal de reacties betrekken bij het bepalen van haar standpunt in de gemeenteraad.Waar gaat het om in de vraag van maart? D66 vindt dat burgers zo veel mogelijk direct moeten kunnen meespreken over wat er in en met hun directe omgeving gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld door wijk verenigingen die dat willen, de belangenbehartiger van de hele wijk te laten
worden. In Stompwijk heeft de dorpsraad een dergelijke rol. Deze wijkverenigingen zouden dan niet alleen meer inspraak moeten krijgen; het liefst ziet D66 dat ze ook een eigen budget krijgen om bepaalde zaken in de wijk zelfstandig aan te pakken. Wijkverenigingen weten vaak het best wat in hun wijk leeft. In de gemeenteraadsvergadering van januari bleek dat inmiddels niet alleen D66, maar bijna alle partijen zich een dergelijke rol voor de wijkverenigingen kunnen voorstellen. Helaas haalde een amendement van de VVD met die strekking het niet, omdat de wethouder bedenkingen heeft. De vraag van de maand:
Moet het mogelijk worden dat wijkverenigingen als een soort van Dorpsraad voor de wijk gaan functioneren? Reacties kunnen tot 31 maart worden gegeven via onze website www.d66leidschendam voorburg.nl, of direct per e mail aan devraag@d66leidschendam voorburg.nl. Ook is het mogelijk ‘s avonds te bellen met Jérôme Schellings (tel. 3204378).
Reacties op de ‘vraag van de maand’ worden geplaatst op onze website. Elke maand wordt er een fles wijn verloot onder degenen die hebben gereageerd. Dit onder het motto ”makkelijker kunnen we het niet maken, maar wel smakelijker”.