Ter herinnering aan Kees Warmerdam

Kees is hier in Stompwijk werkzaam geweest als districtscatecheet op de Maerten van den Veldeschool van 1978 tot en met 1984. Hij is priester gewijd in 1958. Daarna kapelaan geweest in Naaldwijk, Katwijk en Den Haag.

In die tijd zocht het Bisdom mensen voor begeleiding van onderwijzers om catechese te geven in hun eigen klas. Hij was werkzaam op 25 à 30 scholen in Leiden en omgeving.

Hij schreef zelf de boekjes voor de projecten die de scholen uitvoerden. Onder andere voor de 1e communie het project: ‘Nu hoor je er helemaal bij.’ Samen met Riet van der Ham deed hij hier de voorbereiding. Ook de ouderavonden. En hij schreef boekjes waarmee de ouders hun kinderen thuis konden voorbereiden.

In 1995 ging hij met pensioen, maar hij ging nog geregeld vóór in vieringen in Rotterdam en Leidschendam in verzorgings- en verpleeghuizen. Zo ook in Duyvenvoorde, waar hij tien jaar geleden afscheid nam om gezondheidsredenen. Veel Stompwijkers zullen vast nog mooie herinneringen hebben aan hem.

Kees is op 8 oktober overleden op 90-jarige leeftijd.

Afgelopen dinsdag was er een afscheidsviering in de Maria Middelareskerk in Leiden. Deze is terug te zien op www.kerkdienstgemist.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *