Jetty’s eettafel

De tijd vliegt richting feestdagen en het nieuwe jaar, maar eerst gaan we genieten van de herfstgerechten bij Jetty’s eettafel. Dat is aanstaande vrijdag in het Dorpspunt.

Denise is de chef-kok en heeft iets heerlijks samengesteld, namelijk:

Pompoensoep, vlees gestoofd in bokbier met aardappel en peer met Monchou toe. Bokbier hoort echt bij de herfst. Het menu klinkt in ieder geval weer overheerlijk.

Met het eten van pompoen betekent het dat je veel vezels binnen krijgt die zorgen ervoor dat je darmen gezond blijven. En pompoenen hebben lekker veel ijzer, calcium en vitamine C en E. Vitamine E gaat het verouderingsproces tegen, dus minder dure crèmes of botox nodig en nog langer genieten van de maandelijkse bijeenkomsten. Als iemand er nog veel in zijn tuin heeft, laat het dan weten!

We hebben afgelopen maand vergaderd om de neuzen dezelfde kant op te houden. We zien elkaar wel, maar telkens in andere samenstelling. Er is besproken dat we de deuren voor iedereen open houden, dus gewoon wie het eerst maalt of mailt, is verzekerd van een plekje. Vis je achter het net dan kom je als eerste op de lijst van de volgende eettafel. We zouden het fijn vinden als iedereen eens ergens anders gaat zitten en niet altijd naast je beste vriendin die je al zo vaak ziet. Houdt geen plekken vrij, want dat staat niet erg uitnodigend voor de ander. Hoe leuk was het afgelopen keer met een paar andere nieuwe en achteraf gezien toch vertrouwde gezichten.

Wie zijn er in ieder geval bij: Nelly, Tonneke, Leny en Henk, Leny, Ria, Thea, Greet, Gerda, Tiny, Ger, Jacintha, Toos, Jacqueline, Jan en Bep, Jos, Gerda, Bep, Rita, Corrie, Sjaak en Ria, Alie, Lenie, Jos, Riny, Wil, Riet, Anneke, Ida, Tom en Wil, Theo en Ria, Quirina, Lien en Piet (38 personen).

U past er nog bij.

Tot vrijdag, Petra

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *