Het schoolkamp groep 8

Woensdagochtend kwamen we allemaal aan op school. Met veel bagage vanaf school vertrokken we in 4 groepjes naar de balijhoeve. Onderweg hadden we een puzzeltocht. Bij verschillende stops en uiteindelijk kwamen we aan bij de balijhoeve. Daar hadden we even lekker geluncht. Daarna gingen we door naar het zwembad, het hofbad. Er was een glijbaan en we hadden tikkertje gespeeld in de strooming. 

Toen was het alweer tijd om naar de kamplocatie te gaan genaamd de Notelaar in Pijnacker. We hadden toen even vrije tijd om je bed klaar te maken en een beetje te chillen. De kookploeg had hamburgers gemaakt en aardappelrozetjes. Daarna hadden we weer een beetje vrije tijd. En ongeveer 8 uur gingen we ongeveer naar de vossenjacht op de fiets. En konden we anderhalf uur rondlopen om de vossen te vinden. Daarna hadden we nog even vrije tijd en gingen we ons klaar maken voor bed. Uiteindelijk lagen we om kwart over 12 op bed. En dit was de eerste dag van het kamp op naar dag 2.

Donderdagochtend gingen we eerst ontbijten. En daarna gingen we ons klaar maken voor een hele leuke workshop. Van een oud collega juf Yvonne en haar man Kees. We gingen stenen diertjes maken, het was best wel moeilijk maar vooral leuk. Als je olie op het stenen beeldje deed werd het heel mooi. Iedereen heeft super leuke beeldjes gemaakt.

Toen we klaar waren kwamen er al mensen van S&W. We gingen boogschieten en met pijl en boog trefbal spelen in groepjes. Het ging heel erg hard regenen dus we gingen binnen oud Hollandse spelletjes spelen. Toen het eindelijk een beetje gestopt was met regenen gingen we met de klas nog een spelletje spelen. Daarna gingen we alweer eten. Wraps ze waren zo lekker. Je mocht ze zelf beleggen.

Na het eten hadden we nog wat tijd om ons klaar te maken voor de bonte avond. Het was super gezellig en grappig met hele leuk optredens. Het was nogal laat toen we gingen slapen. Op naar de laatste dag.

Vrijdagochtend als eerste gingen we alles inpakken en opruimen. Toen hadden we een laatste ontbijt met z’n allen. Daarna hadden we nog meer tijd om op te ruimen. Daarna stapten we allemaal met de fiets, na ongeveer een half uurtje fietsen kwamen we aan bij het trampolinepark. Daar hadden we een uurtje gesprongen en een patatje gegeten met een snack. Tot slot gingen we weer naar school, en werden we opgewacht door de ouders en toen was het kamp echt voorbij. Dankjewel Maerten van de Velde voor deze onvergetelijke ervaring.

Groetjes Mette en Maaike

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *