Gezondheid, vitaliteit en gezelligheid voor ouderen op de Vitaliteitsdagen

Op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober zijn de
Vitaliteitsdagen georganiseerd, speciaal voor 67-plus inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg bij Sportpark “De Meerhorst” in Stompwijk.

Wethouder Astrid van Eekelen opende maandag de middagronde en deed sportief mee met de workshop voor ouderengym. LV ouderensport verzorgde deze leuke workshop voor de deelnemers.

Met behulp van studenten van het MBO Rijnland Sport en Bewegen en het ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen konden de deelnemers een fit-test afnemen.

De test bestond uit verschillende onderdelen, die onder meer knijpkracht, lenigheid, oog-handcoördinatie en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen werden aangevuld met meting van bloeddruk, lengte en gewicht.

Een Verenigingsondersteuner van SenW en de Beweegcoach van Woej bespraken de resultaten en gaven informatie over het sport- en beweegaanbod met behulp van de Sport en Cultuurkaart. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om fit en gezond te blijven als u ouder wordt.

Naast de fittest was er ook mogelijkheid om met verenigingen in gesprek te gaan, zo waren LV ouderensport, Tourclub de Tol en de Recreatie-volleybal 60+ aanwezig. Via de www.sportencultuurkaart.net is er meer 55+ sportaanbod te vinden. Tot slot waren LV voor Elkaar, Woej en Oog voor Elkaar aanwezig om de deelnemers te informeren over hun mogelijkheden en diensten. Ook konden de deelnemers verschillende fietsen en rollators uitproberen bij het Mobiliteitsplein Den Haag. Omdat het in de week van Valpreventie viel, was het Paramedisch Platform Leidschendam-Voorburg aanwezig om het valrisico van de deelnemers te testen.

Deelnemers konden op drie locaties opstappen om met een bus richting Stompwijk’92 te gaan. Een fijne service vanuit de Woej. Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris van SenW zegt: ’Wij kijken terug op twee geslaagde dagen, samen met verschillende partners uit de gemeente hebben wij veel 67-plussers een sportieve, informatieve en gezellige dag kunnen bezorgen.’ 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *