Jetty’s eettafel

Wat was het weer een gezellige middag afgelopen vrijdag bij Jetty’s eettafel.

Een vol Dorpspunt met 41 dinergasten die een driegangen diner voorgeschoteld kregen van kok Jens met zijn team. Vandaag kreeg men vooraf een heerlijk wortelsoepje met kokos en koriander, een hoofdgerecht van andijviestamppot met een gehaktbal, (de andijvie stond ’s morgens nog in de tuin bij Jens, dus verser dan dit wordt het niet) en een Deens toetje, vrij vertaald schapenschijt met scheerschuim. Het smaakte beter dan het klinkt. Iedereen was lekker aan het eten toen ik om half een ook aanschoof na er even ertussenuit geweest te zijn.

Een plekje naast Ria van Dijk waar toevallig niemand zat, even een praatje maken met de gasten. Toen viel ik gelijk met mijn neus in de boter want zij had wel een heel leuk nieuwtje. Nadat Jetty’s eettafel in het Krantje gestaan heeft, in het kader van de week van de eenzaamheid, en hier een aantal Leidschendamse ouderen op gereageerd hebben en vandaag bij ons aanschoven, bleek een van de dames een heel oude schoolvriendin van Ria te zijn. Nadat zij met elkaar op de lagere school gezeten hadden in de Haagsche Schilderswijk 75 jaar geleden, waren zij elkaar niet meer tegengekomen. En hier op deze middag zaten zij ineens met elkaar aan tafel. Er moest natuurlijk een foto gemaakt worden van de vriendinnen van weleer Ria van Dijk- Ballering en Tini Schilperoort.

Toen Tini vertelde dat zij nog meer Stompwijkse vrouwen kende die hier aanwezig waren waarmee zij tot 7 jaar geleden gezwommen heeft in de Fluit, moesten Corry Luk en Greet van Geijlswijk er natuurlijk ook bij komen staan.

Een memorabele middag en leuk om te zien dat Jetty’s eettafel zo verbindt. Ook aan de andere tafels werd er volop gepraat en gelachen met elkaar en dat is uiteindelijk het doel van Jetty’s eettafel. Een middag lekker eten met elkaar, maar vooral het contact met elkaar. Zeker in deze week tegen de eenzaamheid wordt er extra aandacht gevraagd om elkaar niet uit het oog te verliezen. Kijk het hele jaar om naar elkaar, even groeten, even een lach, een bakkie of wat extra hulp, je kunt het op allerlei manieren invullen, maar doe het! Ik hoop dat Ria en Tini, na elkaar zolang uit het oog verloren te hebben, nog een poos bij kunnen praten over al die jaren.

Op vrijdag 25 oktober is de volgende eettafel, wie en wat is nog even een verrassing, welkom zijn jullie wel.

Namens het Jetty’s eettafelteam, Ria Luiten  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *