Succes voor Blesruiter-menners op nationale kampioenschappen (Hippiade)

Danny van den Barselaar en Lindsay Landman hadden zich via de Districtskampioenschappen geselecteerd voor de nationale kampioenschappen die vorige week zaterdag werden gehouden op het KNHS centrum te Ermelo.

De kampioenschappen zouden eigenlijk verreden worden op 13 augustus maar door de extreme hitte op die datum werden ze toen afgelast (paardenwelzijn).

Nu was het prima “paardenweer”. Danny reed met zijn nieuwe en nog jonge span een goede dressuurproef maar bij een nationaal kampioenschap is de concurrentie groot en moest hij genoegen nemen met een plaats in de middenmoot. Bij de vaardigheid leek hij af te stevenen op het zilver (2e) maar door het afrijden van een balletje belande hij uiteindelijk op een toch verdienstelijke 5e plek.

Lindsay is zeker geen onbekende in deze “rubriek” meerdere malen behaalde zij een nationaal kampioenschap. Is dat uniek? Ja, want door training en   oefening wordt je steeds beter en dat heeft ze jaren gedaan. En als je in de Klasse B, L, M en nu in de Z (hoogste klasse) allemaal nationaal kampioen ben geweest en geworden is dat uniek.

Bij de vaardigheid kwam ze 0,8 sec (ja u leest het goed) te kort voor het zilver maar met een 3e, bronzen, plek was Lindsay dik tevreden.

Tijdens het kampioenschap kwamen niet alleen de namen van Danny  en Lindsay maar ook die van de Blesruiters uit Stompwijk een aantal malen uit de luidsprekers en dat is leuk voor Danny en Lindsay en goed voor de Blesruiters en Stompwijk.

Lindsay gefeliciteerd met je zoveelste NK-titel

Ab         

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *