Rupsen Reünie op Buitenplaats Molenwei

Het was een zonovergoten zondag 1 september met ruim vierhonderd Stompwijkers te gast tijdens de Rupsen Reünie. Een onvergetelijke festivalsfeer midden in het groen. Voor Buitenplaats Molenwei een mooie en unieke afsluiter na vijf jaar het decor te zijn geweest voor groepsevenementen, vergaderingen en teamuitjes.

Ik kijk terug op een periode van pionieren en inspelen op waar de markt naar vraagt. Alles kan hier, dat is afgelopen jaren wel gebleken. De tijdelijke aard van de groepsactiviteiten sluit op Molenwei niet meer aan bij de camperplaats functie en toekomstvisie.

De verpauperde boerderij waar het melkvee 20 jaar geleden al vertrokken is heeft geen enkele link meer met de agrarische bestemmingsfunctie die er nog op rust. Vanuit nood blijven we bezig. Het is wat betreft samenwerken naar een toekomstbestendig bedrijfsmodel met het ambtelijk orgaan van Gemeente Leidschendam-Voorburg trekken aan een dood paard. Het proces is jaren geleden al in gang gezet. Tot op heden zonder enig resultaat.

Komende periode koers ik verder op de toekomstige doelgroep die we voor ogen hebben met het nieuwe bedrijfsplan. Op de toeristische camperplaats verblijven steeds vaker short stay gasten in hun camper. Zij werken in de regio of wachten op hun woning of kamer. De twee doelgroepen dragen bij aan een relaxte sfeer en bewoners steken hier zelfs ook de handen uit de mouwen.

De traditionele Oldtimer tractoren dag houden we er natuurlijk in, net als de BBQ workshops van Smokey Basterds.

Ik wil iedereen bedanken voor alle vertrouwen en de vele bezoeken die zijn gebracht door buren, Stompwijkers en bewoners uit het buitengebied. Komende drie jaar vervolg ik mijn voltijdstudie en eens zien wat de toekomst brengt.

Vicky van der Krogt