Jetty’s eettafel

Vrijdag waren de tafels gedekt voor 40 personen en ze hadden er allemaal zin in. De administratie is flink bijgewerkt en dat zorgde even voor een wachtrij. Ron had heerlijk gekookt en door de geuren in de gang werden de smaakpapillen al in werking gezet. We hadden een glaasje tinto de Verano (Tinto = rode wijn en verano = zomer), dus… een zomerse Spaanse wijncocktail.

De rode wijn is gecombineerd met frisdrank en met een fris schijfje sinaasappel bij de entree. 

Dan een overheerlijk tomatensoepje, varkenshaasje met champignonroomsaus op een badje van zoete aardappelpuree, sperziebonen en gekarameliseerde wortelen en aardappelpartjes uit de oven. Een frisse gemengde salade met een overheerlijke dressing gemaakt door zijn vrouw Ellen. Ook de tomatensoep komt op haar naam te staan. Dat is wel zo eerlijk. Nadat het eten een beetje gezakt was paste het ijsje er net bij: vanille-ijs met aardbeien, frisse slagroom met merengue. Dit laatste is, ik heb het even opgezocht, een laag eiwitschuim met chocoladebolletjes er overheen. Kortom we hebben onze vingers erbij afgelikt. Onze complimenten aan Ron en Ellen, het was supèrbe.

Er was een jarige in de zaal en die hebben we verrast met een brandend kaarsje in zijn toetje. En de kok, met hulptroepen en bezoekers hebben Tom toegezongen. Nogmaals van harte.

De volgende eettafel is op vrijdag 27 september. Geniet nog even van het mooie weer en tot de volgende keer. En hou elkaar in de gaten.

Petra Oliehoek- van Es