Gemeente Nieuwsflits

Nu ook met de deelscooter naar het gemeentehuis

U kunt vanaf nu met een deelscooter naar het gemeentehuis en er is een speciale hub geplaatst. De hub is een verzamelplaats waar u de deelscooter netjes kan parkeren of huren. In de toekomst wil de gemeente ook in andere buurten/wijken hubs invoeren!

Resultaten boomcontrole 2024

Deze zomer heeft de gemeente de conditie van meer dan 15.000 bomen in verschillende wijken gecontroleerd. Voor 4.000 bomen geldt een snoeiadvies. Ook zijn er bomen die gekapt moeten worden. Naast snoeien en kappen, plant de gemeente ook ruim 470 nieuwe bomen.

Groot onderhoud ophaalbrug Vlietland

De ophaalbrug in Vlietland -op de Oostvlietweg in Leidschendam, bij Voorschoten- krijgt vanaf 4 september een opknapbeurt. Het wegverkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van een noodbrug. Voor schepen hoger dan 1,55 meter is de vaarweg ongeveer 6 weken gestremd.

Gewijzigd spreekuur gebiedsregisseur Stompwijk

Het spreekuur van de gebiedsregisseur in Stompwijk is gewijzigd. Vanaf woensdag 2 oktober bent u iedere 1e woensdag van de maand van 13:00 tot 15:00 uur welkom in het Dorpspunt. Dan zit gebiedsregisseur Sabar (rechts op de foto) daar samen met wijkagent John en handhaving voor u klaar. Zij luisteren graag naar uw ideeën en vragen over de buurt.

Financiële bijdrage activiteit tegen eenzaamheid

Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de Week tegen Eenzaamheid (26 september tot en met 2 oktober)? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.