Collecte Prinses Beatrix Spierfonds

Van 8 tot en met 14 september vindt de nationale
collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats.

Duizenden vrijwilligers gaan weer huis-aan-huis collecteren. Mede dankzij deze collecte kunnen er veel onderzoeken gefinancierd worden.

De impact van een spierziekte is ongekend groot.

Je kunt steeds wat minder en levert steeds weer een stukje zelfstandigheid in en gaat steeds verder achteruit. Hierdoor leven gezinnen elke dag in onzekerheid en moeten zij zich steeds aanpassen. Hun leven is allesbehalve zorgeloos.

Dat is ongekend heftig. Als we daar verandering in kunnen aanbrengen, en dat kunnen we, dan moeten we daar vol voor gaan.

Van baan brekend onderzoek naar tastbare gentherapie

Het Prinses Beatrix fonds is vastberaden om gentherapie voor spierziekten verder te ontwikkelen. Er worden tal van grote stappen vooruit gemaakt.

Inmiddels werken er acht onderzoeksgroepen aan gentherapie. De kracht van het onderzoeksprogramma is hiermee nog verder vergroot.

Gentherapie kan voor veel mensen met een erfelijke spierziekte een oplossing bieden. Om deze ambitieuze doelen te bereiken en de onderzoeken te kunnen voortzetten is nog veel geld nodig.

Iets geven kan op alle manieren

Geven aan onze collectant kan op veel verschillende manieren.

Je kan met je smartphone de QR-code scannen die onze collectanten op de collectebus hebben staan. Dat gaat heel eenvoudig. Je kan het bedrag aanpassen en de betaling loopt via IDEAL. Je geeft eenmalig en veilig en je zit nergens aan vast.

Of je kan onze collectant nog steeds gewoon je muntgeld geven.

Mocht u niet thuis zijn of geen smartphone hebben dan heeft onze collectant een flyer bij zich waar het rekeningnummer van het Spierfonds op staat zodat u alsnog ieder gewenst bedrag kunt overmaken.

Samen stoppen we de achteruitgang bij spierziekten!

Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Met vriendelijke groet,

Hélène van den Bosch

Coördinator Prinses Beatrix Spierfonds