Blesruitermenners actief in het Wilsveen

Al vele jaren sluiten de menners van de Blesruiters hun wedstrijdprogramma af met de wedstrijd in het Wilsveen. Een wedstrijd waar de menners graag aan deelnamen omdat er drie onderdelen worden verreden: een dressuurproef, een vaardigheid en een minimarathon met waterhindernis.

Na de wedstrijd werden de winnaars (“verliezers”) bekend gemaakt en bleef iedereen hier op wachten, ook mede omdat er gezorgd werd voor een hapje en een drankje. Veel bekenden kwamen vaak een kijkje nemen waardoor het altijd gezellig druk was.

De laatste jaren is de deelname teruggelopen. Dit is overigens ook het geval bij de menwedstrijden op ons verenigingsterrein. De oorzaak is deels bekend, de “oudere” generatie is gestopt en er zijn nogal wat problemen met paarden/pony’s, maar dat is het niet alleen!

Reden genoeg voor de menners met bestuur dit najaar “de koppen bij elkaar steken” om te evalueren en de vraag te stellen, hoe nu verder.

De wedstrijd van afgelopen zondag was beperkt tot een minimarathon, een parcours van een combinatie van vaardigheid en marathonhindernissen.

De rangschikking werd bepaald per klasse, door de tijd die men over het parcours deed.

Mede door een matig zonnetje en een fris windje, was het uitstekend menweer  waardoor iedereen het naar de zin had en het mooie wedstrijd werd.

Voor de uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Op de foto, Jos Stuifzand in actie met zijn nieuwe en nog jonge pony.

Ab