Explosieven op de Bovenmeerweg

Op maandagochtend zijn explosieven aangetroffen aan de Bovenmeerweg in Leidschendam.

De politie was bezig met een achtervolging van een gestolen auto. De inzittende heeft op de Bovenmeerweg een pakket uit de auto gegooid.

Toen de politie de auto enkele honderden meters verderop had klemgereden en de inzittende kon worden aangehouden, gingen zij terug om het pakket te onderzoeken. Daar bleek het te gaan om twee explosieven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ter plaatse gevraagd en de omgeving werd groot afgezet met politielint.

Omdat de explosieven erg gevaarlijk zijn, stond er een ambulance en brandweerwagen stand-by. De explosieven zouden kabels en draden hebben en erg instabiel zijn geworden. Daardoor is de situatie zeer onveilig. De explosieven zijn veiliggesteld door de bomexpert en vervolgens hebben medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) uitgebreid onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

Het onderzoek naar de achtergrond van deze situatie is nog in volle gang. Of er een link is tussen de verdachte en de twee explosies in Den Haag, is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Regio15.nl