Gemeente Nieuwsflits

Boom met iepziekte? Meld het bij de gemeente

Dit jaar zijn veel iepenbomen in de gemeente aangetast door iepziekte. Dit is een schimmelziekte waardoor iepen verdrogen en afsterven. Zieke iepen worden zo snel mogelijk gekapt om besmetting van gezonde iepen te voorkomen. Ziet u, of heeft u op uw eigen grond een (vermoedelijk) zieke iep? Ga dan niet zelf aan de slag maar neem contact op met de gemeente.

Doe mee! Weken in volle gang

Tot en met 24 augustus zijn de Doe mee! Weken: activiteiten voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar. Maar let op: bij een aantal activiteiten zijn de tijden veranderd. Kijk altijd voor de juiste tijden en het overzicht van alle activiteiten op de website. 

Breng uw klein chemisch afval naar de KCA-wagen

Heeft u batterijen, spaarlampen, accu’s, verf, frituurvet of medicijnen in huis die u weg wilt gooien? Dit is klein chemisch afval (KCA) en bevat stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Voorkom dat deze producten in het huisvuil terechtkomen: breng ze naar de KCA-wagen, op 17 augustus tussen 14.00 en 15.30, Meerlaan, voormalig tankstation, Stompwijk.

Doe mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd

Heeft u plannen om van (een deel van) uw voor- of achtertuin of uw oprit een groene oase te maken? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei Leidschendam en omstreken. Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen! Meedoen kan tot 15 oktober.