Landlevenfair

Op zaterdag 20 juli stond Stichting Oud Stompwijk op de Landlevenfair tijdens de Stompwijkse Paardendagen. Wij zijn niet meer weg te denken op deze fair die inmiddels al vanaf 2015 (met uitzondering coronajaren) georganiseerd wordt. De voorbereidingen waren in de loop van de week zo goed als klaar, nieuwe shirts voor de nieuwe medewerkers en prachtig weer.

Was het thema vorig jaar de winkeltjes van weleer, nu was het thema “de Jeugd sociëteit, vanaf Asafoetida”.

Van sommige generaties was er wat meer info dan van een andere, maar in totaal hingen er ruim 100 foto’s en de belangstelling was enorm. Een aantal oprichters van het eerste uur kwamen zelfs langs en beloofden meer informatie met ons te delen.

Leo Oliehoek heeft in 2019 ter ere van het 50-jarig jubileum een boekje gemaakt en deze was in A-3 formaat te bewonderen op onze stand, met veel info al daarbij.

De tijden veranderen, de logo’s die soms gebruikt werden zouden in deze tijd zeker vragen opwerpen. We kwamen ook een officiële brief van de Leidschendamse politie tegen waarin de jeugd bedankt werd voor de geweldige organisatie met Oud en Nieuw.

Wat is er toch veel veranderd, we willen jullie in de toekomstige Stompwiic’s over elk bestuur wat vertellen. Heb je dus nog foto’s thuis of een mooi verhaal, geef het even door.

Op de fair hebben we een recordaantal nieuwe leden mogen begroeten, welkom allemaal. Was het nou net te druk bij de stand toen jij erlangs liep, lid worden kan altijd, kijk op www.oudstompwijk.nl en geef je op, daarmee ondersteun je ook ons werk.

We hebben de laatste tijd al veel nieuw materiaal gekregen om in te scannen, met de nieuwe vrijwilligers erbij gaan we hard aan de slag om zoveel mogelijk op de beeldbank te zetten zodat het aantrekkelijk blijft om er eens op te kijken.

Ria Luiten