Op de koffie bij…………..      

Sjaak en Bep van der Voort

         28 december   —     60 jaar getrouwd

De lichtjes in de kerstboom branden. We zitten knus met zijn drieën aan de hoge tafel. Koffie met wat lekkers erbij……   De foto’s op tafel van de eerste kassen zelf bouwen; Sjaak met zijn broers. Het was het eerste jonge stel dat aan de Huyssitterweg was neergestreken. Bep uit Honselersdijk, en Sjaak uit Wateringen. In het Westland was geen grond te koop. Ze begonnen met tomaten, komkommers en in de winter sla. Later werden dat bloemen. En potplanten; o.a. Anthuriums, Dracaena’s en Beaucardia’s. Er kwam een grote vrachtwagen met Sjaaks eigen naam er op. Dat liep wel.

Vrijwilligerswerk

Er was een fijne band onder alle nieuwe tuinders. Er waren nog niet veel huizen.

Zodoende werd er ’s middags gezamenlijk geluncht bij Theo Ammerlaan. En het eerste kaartclubje was ook met medewegbewoners. Ze kregen drie kinderen, en zes kleinkinderen.

En Bep vond nog tijd om op school te gaan helpen bij het documentatiecentrum. Bij de Zonnebloem was ze zeventien jaar vrijwilligster. En ook bij de Wijkcontacten van de kerk.

Ze is heel handig met bloemschikken. Zo wordt ze al jaren gevraagd om bij de Stompwijkse kermis te helpen met de grote bloemenmanden die naast de renbaan staan. En ze heeft jaren geholpen bij het versieren van de kerk met Kerstmis. De leiding daarvan heeft ze kunnen overdragen, maar ze is er nog wel bij als de kerststukjes voor ouderen en zieken worden gemaakt.

Sport en spel

Ze hebben sinds een aantal jaren wat meer tijd voor hun grote passie: bridge. En Sjaak en Bep kan je ook elke week op de golfbaan vinden. Ze blijven er allebei jong bij. Zo jong dat Bep laatst mee ging naar een Ladies Night in De Bles. Een dolle avond! En ook met de Carnavalsmiddagen zijn ze er bij.

Bep was ook een van de eersten die zich opgaf om de Kringloopwinkel De Stal te bemensen. De winkel bracht leuk geld op voor de restauratie van de kerk.

Vraagje aan Sjaak: “is ze nog wel eens thuis?” Ja hoor alles in goede harmonie: Bep kookt, Sjaak ruimt op. Kijk zo hou je het lang vol.

Nog heel lang als we dat mogen toewensen!

         Van harte gefeliciteerd!

Agnes van Boheemen- Vollebregt

Foto Carmen

Hoe bijzonder is het dat Sjaak en Beppie er al 60 jaar met en voor elkaar zijn!

Van harte gefeliciteerd !

Kitty, Harold, Sven, Kira, Kite, Bianca, Peter, Damon, Noa, Jenna, Tim, Sander, Ursula, Bjorn, Twan.