SALPICÃO
Recept voor traditionele kerstsalade, een van de bekendste en populairste gerechten voor Kerstmis en Oud & Nieuw in Brazilië
Let op:
Moet minimaal 2 uur in de koelkast.
Samenstelling:
1/2 gerookte kip – in kleine stukjes gerafeld
1 gekookte en in kleine stukjes gerafelde kipfilet
3 dikke plakken ham in blokjes
3 dikke plakken kaas in blokjes
100 g rozijnen
1 blik uitgelekte maïs
100 g gehakte groene olijven
3 groene appels, in kleine blokjes gesneden
1/2 glazen pot mayonaise (300 gr.)
2 pakjes zure room (400 gr.)
Zout en zwarte peper naar smaak
Hoe voor te bereiden
Meng de ingrediënten (voeg indien nodig meer mayonaise of zure room toe).
Zet minimaal 2 uur in de koelkast voordat je het serveert.
FIJNE KERSTDAGEN
FELIZ NATAL
André en Lili Oliehoek