Braziliaanse traditionele kerstsalade

SALPICÃO

Recept voor traditionele kerstsalade, een van de bekendste en populairste gerechten voor Kerstmis en Oud & Nieuw in Brazilië

Let op:

Moet minimaal 2 uur in de koelkast.

Samenstelling:

1/2 gerookte kip – in kleine stukjes gerafeld

1 gekookte en in kleine stukjes gerafelde kipfilet

3 dikke plakken ham in blokjes

3 dikke plakken kaas in blokjes

100 g rozijnen

1 blik uitgelekte maïs

100 g gehakte groene olijven

3 groene appels, in kleine blokjes gesneden

1/2 glazen pot mayonaise (300 gr.)

2 pakjes zure room (400 gr.)

Zout en zwarte peper naar smaak

Hoe voor te bereiden

Meng de ingrediënten (voeg indien nodig meer mayonaise of zure room toe).

Zet minimaal 2 uur in de koelkast voordat je het serveert.

FIJNE KERSTDAGEN

FELIZ NATAL

André en Lili Oliehoek