Hallo lieve kinderen

Alles goed? Vast wel! Eindelijk is het mij weer gelukt even een kijkje te nemen bij Annie, Keesje, opa en oma! Wat hadden die twee kleine schatjes toch weer een hoop te vertellen! Ik mocht niet eerder weg gaan alvorens niet alles gehoord te hebben! Dus had ik geen keus en luisterde naar alles wat ze aan mij kwijt wilden zijn!

Het waren allerhande verhaaltjes, zoals hoe het in de herfstvakantie is geweest, met al ’t zoeken naar eikeltjes, kastanjes, beukennootjes enz. Het was zelfs zo dat tijdens een wandeling door het bos, het opeens begon te regenen en oma haar paraplu moest open zetten. Wat gebeurde er nu? Er kwam plotseling een rukwind aangewaaid en………die rukte oma’s paraplu gewoon mee de lucht in nog voordat zij zich hiertegen kon verzetten.

O jé, wat nu? Ze konden met z’n allen nog net de paraplu een boom in zien waaien, die daar gewoon tussen de takken in bleef steken!

Wat eigenlijk het leukste van dit alles was, was dat er notabene twee eekhoorntjes rustig onder de paraplu op de takjes gezeten, van hun gevonden eikeltjes zaten te genieten! Is dat nou niet grappig? Natuurlijk ! Ha, ha, ha, ha, daar moeten ze nog steeds smakelijk om lachen, vooral omdat oma kletsnat was geworden, terwijl de eekhoorntjes lekker hoog en droog onder grootmoeders paraplu aan ’t knabbelen waren! Ha, ha, haaaaa,! Dat vond ik ook enig hoor, toen ik dit verhaal hoorde!

Eveneens, hadden zij het ook over Halloween! Annie en Keesje vonden het best wel een leuk feest, maar toch ook behoorlijk griezelig!

Oma en opa die hadden een mooie zilveren beker gewonnen voor de grootste pompoen die zij speciaal voor de wedstrijd hadden gekweekt!

“Gefeliciteerd opa en oma,!” zeg ik zachtjes, omdat ik weet dat onze Here Jezus, deze feestjes niet goed voor ons vindt! We vieren het wel hoor, maar ja een ieder mag voor zich zelf kiezen, om wel of niet mee te doen! Daar is iedereen vrij in!

“Zeg, Annie en Keesje, hoe staat het met een derde wonder van Jezus?” vroeg ik nieuwsgierig. Nou, dat hadden ze nog niet gevonden, dus nam oma spontaan het woord, terwijl wij van een heerlijk kopje thee en boerentaart genoten! “ Ja, dat wonder kan je lezen in de Bijbel bij Marcus 2:1-12, “ zei oma en vertelde verder: “Ik koos dit verhaal, omdat het de vorige keer ook over genezing ging, dus luister maar. “Jezus was nu in Kafarnaum, dat is een stadje dichtbij het Meer van Galilea in Israël. Alle mensen die dit hoorden, gingen daar naar toe om Jezus te ontmoeten. Het was er heel druk en overvol, zelfs tot buiten rond het huis! Er kon niemand meer naar binnen toe, dat was wel jammer, want er waren nog 4 mannen met een draagbed, waarop een vriend van hen lag, die helemaal niet kon lopen. Ze geloofden met z’n allen dat de Here Jezus zou kunnen helpen, maar nu konden ze niet naar binnen. Wat een pech! “Weet je wat,” zei de ene man, “ laten wij naar boven op het dak gaan en daar een gat maken, om zo toch bij Jezus te komen!” “Wat een goed plan! Het dak loopt niet schuin af, maar is gewoon plat, dus dat moet lukken!” zei de andere man. Ze konden nog net zien waar Jezus zat en maakten precies boven het hoofd van Jezus een gat in het dak!”

Oma stopte even met praten en zei, “ Weten jullie wat, ik verklap de afloop van dit verhaal niet. Jullie weten al waar dit verhaal te vinden is en ook dit mogen jullie zelf gaan opzoeken!”

Ja, Annie en Keesje wilden wel door naar oma luisteren, want die kan ook spannend vertellen hoor, maar zelf zoeken is ook goed. Daar wordt je nog knapper van!

Toch had Keesje nog een vraag: “Zeg oma, Kafarnaum ligt toch in Israël?” “Ja, mijn jongen” zei oma. “Waarom is er zoveel oorlog in Israeël?”vroeg hij daarna. “Nou, nou, dat is een heel lang verhaal! Volgende keer zal opa een klein beetje over vertellen. Wat wij voorlopig alleen kunnen doen, is bidden, zingen en aan de Here Jezus vragen dat er vrede komt tussen al die landen die in oorlog met elkaar zijn! Vraag ook aan mama en papa om mee te bidden en om een bijdrage te leveren, voor al die onschuldige mensen die hierdoor in nood zijn geraakt!, ”zei oma ernstig.

“Weet je wat? ” zei Keesje, “ ik ga alvast een gebedje maken voor de vrede in de wereld! Doe je mee Annie ?” “Ja, ik doe ook mee !” zei Annie en opgetogen gingen zij samen aan de slag!

Nou, lieve kinderen, dat doen jullie vast wel ook, maar eerst even dit:

*Vertel eens wat:

– Weet je nog wat het eerste en tweede wonder van Jezus was?

– Hoe ging dat verhaal ook weer?

– Hoe ging het met jouw “ Boekenfeestje “ tijdens de Kinderboekenweek?

*Creatief bezig zijn:

– Probeer ook dit verhaal over een derde wonder van Jezus te vinden in de Bijbel.

*Muziek:

– Omdat we bidden en zingen voor de vrede, heb ik voor dit liedje gekozen, nl: Nederland zingt: Vrede van God. 6 oktober 2017

YouTube Nederland zingt ( EO )

Nou lieve kinderen, dat was het ook weer, Gods zegen, succes en tot de volgende keer!

Veel liefs,

Olivia (voorleesjuf)