Gouden Herfst met Fanfare Juliana

Wat werd er veel georganiseerd de afgelopen week in het dorp, een meer dan geslaagde Halloween in het Dorpspunt waar maar liefst 120 kinderen op af gekomen zijn. Een pluim voor de organisatie!

Op zaterdagavond werd na 4 jaar de kaartavond van Stichting Amigos weer eens georganiseerd en ook daar was het een drukte van belang, 29 teams à 4 man/vrouw sterk leverden strijd om de fel begeerde beker binnen te slepen. Volgens mij hadden ze zoveel prijzen met de loterij dat de helft wel met iets naar huis ging. Het werd laat, maar de tijd ging een uur terug vanwege de wintertijd en als het gezellig is maakt de tijd ook niet uit. Hopelijk heeft Stichting Amigos weer een mooi bedrag opgehaald en kunnen ze de mensen in Bolivia blij maken met een project.

Op zondag werd het jaarlijkse najaarsconcert van fanfare Juliana gehouden in de H. Laurentiuskerk, onder de noemer Gouden Herfst. Spreekstalmeester Kees Jansen vertelde vooraf wat over de stukken die gespeeld werden, de start was met een medley over Singapore, over de stad, de mensen en in heel divers tempo. Daarna een speciale versie van de musical Kuifje, oftewel Tin Tin in het Frans. Ook werd er extra aandacht gegeven aan specifieke instrumenten groepen en de saxofoon ging van alt tot bas met o.a. een uitvoering van Mamma Mia. Kunstig zoals de muzikanten op elkaar ingespeeld zijn.  Er was hierna een korte koffiepauze waarbij iedereen achter in de kerk even kon kletsen met de leden van de fanfare. Na de koffie volgde nog een special met de drummers en de slagwerkers, waarna het voltallige team een spetterende finale gaf met liedjes van Coldplay (wie is hier geen fan van?) en een gastaccordeonist. Jammer dat deze uitvoering niet zo druk bezocht werd, (was iedereen aan het bijkomen van het klaverjassen of de Halloween? of in het Dorpspunt aan het dansen op de klanken van Sound Sixties?) want het was meer dan de moeite waard. Zij trainen hier echt voor onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef en dat zorgt voor een geweldig resultaat. Toegang was gratis met een fooienpot achter in de kerk waar ik uiteraard graag een bijdrage gaf.

Hopelijk de volgende sessie meer publiek, jullie verdienen het!

Ria Luiten