Wildplukwandeling

Op donderdagavond 22 juni was er een leuke wildplukwandeling met workshop georganiseerd bij Stichting Groen en Geluk onder leiding van diëtiste en natuurvoedingsdeskundige Carla Glorie. De groep, bestaande uit 15 personen, werd verwelkomt met thee , koffie en eigen gebakken koek waarna we na een korte inleiding op pad gingen om de mandjes te vullen met kruiden en bloemen die we in en langs de tuinen tegen kwamen. Er waren 3 mandjes voor 3 verschillende recepten, een voor thee met paarse dovenetel, brandnetel, kleefkruid, smalle weegbree, een voor pesto met melde, vogelmuur, akkerkool en hondsdraf en een voor de kruidenkaas met duizendblad, paarse dovenetel, hondsdraf en bloemen voor de kleur en smaak van kaasjeskruid, korenbloem en goudsbloem. Nadat we al deze wilde planten en zelfs meer soorten waarover we uitleg gekregen hebben, gevonden hadden, moest er natuurlijk iets mee gedaan worden en gingen we in de vernieuwde werkruimte aan de slag in 3 groepjes om daarna met elkaar de thee te proeven met daarbij een toastje met pesto en een met de kruidenkaas. Het smaakte heerlijk en is ook zeker voor herhaling vatbaar. Een leuke, leerzame avond met een gezellige groep mensen in een mooie natuurlijke omgeving op een prachtige zomeravond. Beter kun je het niet treffen. Organisatie bedankt.

Ria Luiten

Recept voor de kruiden-bloemenboter of -kaas

Nodig :

Bloemen, kruidige groene blaadjes

200 gram roomboter of roomkaas naturel

Peper, zout

Materiaal : kommetje, vork, schaartje of mes

Bereidingswijze :

Was de groene kruiden en knip ze fijn

Haal de blaadjes van de bloemen en knip deze fijn (de bloemen niet wassen, zijn te teer)

Roer de bloemblaadjes en de kruiden door de roomboter of roomkaas en voeg naar smaak zout en peper toe

Bewaar wat blaadjes voor de finishing touch