Wat is het beste dat jou het afgelopen jaar is overkomen? (Ton van Veen)

Beste Stompwijkers,

Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat ik Stompwijk heb verlaten en heb “ingeruild” voor een verblijf in Brabant. Samen met mijn vrouw Bianca en kinderen Lisanne (22), Stan (20), Eline (18) en Bas (15) wonen wij als gelukkig gezin alweer langere tijd in Oirschot. Tot het overlijden van mijn vader in 2014 kwam ik nog regelmatig naar Stompwijk gereden. Na die tijd zijn mijn bezoeken weliswaar minder geworden, maar probeer ik de belangrijkste ontwikkelingen nog altijd goed te volgen. 

Om antwoord te geven op de vraag die mij vanuit de redactie van de Dorpsketting werd gesteld, “Wat is het beste dat jou het afgelopen jaar is overkomen?“, wil ik graag de reünie noemen van onze oude 6e klas (1982) die wij op 7 oktober jl hadden in De Bles. Perfect georganiseerd door Cindy, Susan en Alwin en met een fantastische opkomst hebben we een onvergetelijke avond gehad. De meesten hadden elkaar 40 jaar niet gezien en we hadden elkaar dus heel veel te vertellen. Voor mij werd die avond duidelijk dat ik misschien wel uit Stompwijk ben weggegaan, maar dat Stompwijk omgekeerd nooit uit mij weg zal gaan.

Als dieptepunt van het afgelopen jaar wil ik het recente overlijden van Karel van Eerd (84) noemen. Een legendarische persoonlijkheid, rasechte ondernemer en grondlegger van Jumbo Supermarkten is heengegaan. Hij laat zijn familie en het bedrijf in een roerige periode achter. Samen met 100.000 collega’s probeer ik Jumbo nu zo goed mogelijk en in zijn geest door deze bijzondere fase te leiden. Een mooie en eervolle opdracht.

Beste Stompwijkers, graag wil ik jullie vanuit Brabant heel fijne kerstdagen toewensen samen met jullie naaste familie en vrienden en ook alle goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar. Mijn goede voornemen is in ieder geval om in 2023 nog wat vaker een bezoekje te brengen aan ons prachtige dorp!

Hartelijke groeten, Ton van Veen