Reünie van de 6e klas van 1982 in De Bles

De doos met oude herinneringen is weer open gegaan en nieuwe zijn gemaakt.

Vrijdag 7 oktober jl. zijn 29 oud-klasgenootjes van de Maerten van de Veldeschool van heinde en verre richting De Bles getogen. Eindelijk was het dan zover! De al zo lang geleden geplande Reünie van de jaargang van 1982 van onze 6e klas kon dan nu eindelijk doorgang vinden. Dit keer werd de planning niet verstoord door Covid-maatregelen.

Najaar 2019 startten wij, Alwin van Ruijven, Susan van Benten en Cindy Vurens met het verzamelen van contactgegevens van onze lichting waarbij we razendsnel geholpen werden; het enthousiasme om elkaar te ontmoeten en weer opnieuw te leren kennen bleek groot. Binnen een week of drie hadden we het lijstje met contactgegevens nagenoeg compleet. Hoe leuk zou het toch zijn om elkaar allemaal weer eens te zien? We hadden de avond met De Bles gepland op 27 maart 2020. En dat ging niet door. Het land ging vlak daarvoor op slot.

Afgelopen mei durfden we het weer aan om te gaan plannen. Inmiddels een andere exploitant in De Bles, dat betekende dat we nieuwe afspraken moesten gaan maken. Iedereen had in 2020 een kleine vragenlijst ontvangen. Wie ben je nu en wat herinner je je nog van die tijd?  Hier hadden we een kleine quiz van gemaakt. De datumprikker ging eruit en als snel bleek 7 oktober dit jaar het meest geschikt en konden we de quiz uit 2020 afstoffen en klaar maken voor de Reünie-avond.

Voorafgaand aan de Reünie-avond werd er een groepsapp aangemaakt om alvast enkele herinneringen te delen. Ook degenen die op vakantie waren, wilden (hoe fijn én kostbaar!) toch meegenieten van alles rondom de Reünie en lazen en reageerden mee. De laatste dagen voor de reünie was het bijna een dagtaak om alle foto’s en verhalen uit onze schooltijd te lezen. Zou er nog gespreksstof overblijven voor de reünie zelf?

Nieuwsgierig, benieuwd, misschien soms ook wel wat gespannen kwamen we met zijn allen vanuit de buurt en van verder weg richting Stompwijk. Slechts een handjevol woont in Stompwijk, veel in dorpen rondom, maar er is ook een aantal veel verder weg getrokken. Tijdens de quiz en de gesprekken bleek dat er nog genoeg grappige anekdotes, geweldige ontboezemingen en zelfs verhalen over een verjaarde inbraak en andere kwajongenstreken waren om met elkaar te delen. Wie herinnerde zich tenslotte niet het gooien van de theezakjes tegen het plafond in de keuken. Elles Granneman die opgebiecht heeft dat ze weleens stiekem in de vriezer ging zitten als er moest worden opgeruimd in de keuken. Of Wilco van Dolder die de klas uit gestuurd werd en opgesloten werd in een ander lokaal. Via het bovenraam klom hij eruit en vervolgens had hij alle schoolmelk uit de voorraadkast leeg geknepen. Uiteraard stonden we ook stil bij het verlies van Martin van der Velden.

Op 18 augustus 2022 is Martin op vakantie met zijn echtgenote heel plotseling in Griekenland overleden. Martin had ons in 2020 uitgebreide info gegeven over zijn gezin, zijn werkzame verleden bij de Politie, de opsporing, en de regionale recherche m.b.t. kindersekstoerisme en kinderpornografie. Martin liet blijken trots te zijn op zijn op zijn werk en op zijn gezin. Bij de start van de avond hebben we hem herdacht. Een ieder van ons kon tijdens de avond in een gedenkboekje herinneringen aan Martin delen.

De avond in De Bles vorderde snel. Bijpraten, elkaar opnieuw leren kennen, de tijd vloog voorbij. Proosten. Sterker nog: de geplande eindtijd van 23.00 uur moest twee keer verlengd worden. In 1982 maakte Cindy er in de 6e klas een sport van om met rekenen hogere cijfers dan Ton van Veen te behalen. Maar het was nu Ton die uiteindelijk de rekening van de twee verlengingen van de avond voor de hele klas voor zijn rekening nam. Na 01.00 uur werd deze fantastische avond afgesloten. Susan heeft De Bles nog voorgesteld een bezem te pakken. Een bezem? “Daar kunnen we de zaal mee leegvegen.”

Iedereen was het er mee eens dat we nu geen 40 jaar meer gaan wachten voor een volgende ontmoeting met onze klasgenoten uit 1982. En de verhinderden zijn er als het goed is en als het lukt, de volgende keer vast ook bij. De Stompwijkse Paardendagen in de zomer van 2023 lijkt een geweldige gelegenheid om opnieuw herinneringen met elkaar te delen en te proosten. De organisatie van de Reünie 6e klas van de lichting 1982 van de Maerten van de Veldeschool, Alwin van Ruijven, Cindy Vurens en Susan van Benten.

1982

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

Rien Zweedijk, Carla Hilgersom, Elles Granneman, Wilco van Dolder, Gert Ham, Ard van Nierop. Alwin van Ruijven, Pim Duyvestijn, Ton van Veen, Kees Havik, Martin van den Velden, John Tas, Ed van Rijn, Richard van der Poll, naam bekend, Cisca van Boheemen, Michel de Winter, Marcel van Geijlswijk, Conrad Hilgersom, Gerard Luk, Ellen van Steen, Jolanda Hilgersom, Ingrid Develing, Ingrid Boogmans, Susan Wensveen, Miranda van Leeuwen, Conny Luk, Johan Hoogweg, Bianca Schuijt, Jolanda van Schie, Ingrid Luk, Yvonne Luk, Marga Daleman, Cindy van Steekelenburg, Leni Overdevest,  Victor Monster.

2022

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

Conrad Hilgersom, Marcel Oudshoorn, Pim Duyvestijn, Alwin van Ruijven, Ed van Rijn, Gert Ham, Michel de Winter, Cisca van Boheemen, John Tas, Gerard Luk, Marcel van Geijlswijk, Richard van der Poll, Wilco van Dolder, Ton van Veen, John Elderhorst, Jolanda Hilgersom, Elles Granneman, Ingrid Develing, Ingrid Boogmans, Susan Wensveen, Conny Luk, Bianca Schuijt, Jolanda van Schie, Ingrid Luk, Yvonne Luk, Marga Daleman, Cindy van Steekelenburg, Leni Overdevest,  Victor Monster.