Gemeente Nieuwsflits

15 sollicitanten voor vacature burgemeester

Er zijn 15 sollicitanten die burgemeester willen worden van Leidschendam-Voorburg. De selectieprocedure start nu en naar verwachting heeft de gemeente in maart 2023 een nieuwe burgemeester.

Gemeentepand aardgasvrij

Onze eerste bestaande locatie is aardgasvrij gemaakt! Op het dak van het gemeentelijk pand aan de Groene Zoom 15 zijn 54 zonnepanelen geplaatst. Deze wekken energie op waarmee een warmtepomp-boiler, airco’s en infraroodpanelen worden gevoed. Met deze warmte wordt het pand op een duurzame manier op temperatuur gebracht. Geen aardgas meer nodig dus! 

Tafels en kleding voor Oekraïense ontheemden

Aan Vlietweg 16-17 op bedrijventerrein Overgoo worden de laatste verdiepingen ingericht om ontheemden uit Oekraïne op te vangen. Wilt u spullen doneren die gebruikt kunnen worden om de kamers in te richten? Bijvoorbeeld een eettafel met stoelen, een (stapel)bed of keukengerei? Dan kunt u deze afgeven bij Het Circulair ambachtscentrum aan De Star 17a in Leidschendam. Daarnaast is de Oekraïense school Wesselka in Voorburg een inzamelingsactie begonnen voor ontheemden die nog in Oekraïne verblijven. 

Collegevergadering 11 oktober

Het college vergadert iedere dinsdag. Nieuwsgierig naar wat er besproken is? De besluitenlijst en de bijbehorende stukken  zijn een week na de vergadering via de website beschikbaar. Op 11 oktober besprak het college onder andere de beëindiging van het  coronaherstelfonds en werden het gemeentelijk voederverbod en de uitvoeringsplannen van de subsidietafels vastgesteld. 

Voederverbod openbare ruimte

Vanaf 1 november is het niet meer toegestaan om in Leidschendam-Voorburg in de openbare ruimte dieren te voeren. De gemeente wil hiermee de overlast van bijvoorbeeld ratten en muizen tegengaan. 

Burgernetapp voor een veilige buurt

Heeft u de Burgernetapp nog niet? Download hem dan snel en werk mee aan een veilige buurt! De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over Burgernetacties in uw omgeving, ook als u van huis bent.