Afscheid Pastoor Van der Bie

 

Na 13 jaar gaat pastoor Van der Bie onze parochie verlaten en een nieuwe uitdaging aan. Pastoor Van der Bie was voor onze parochie de eerste pastoor ‘op afstand’. Hij had de zorg voor nog meer parochies en kon niet steeds in ons midden zijn. Maar ondanks zijn drukke werkzaamheden elders heeft hij volop tijd gestoken in de restauratie van onze kerk en in alle maatregelen die dat met zich mee bracht. Denk aan de vieringen in het Dorpshuis en Kerstmis in de sporthal. Bij de overgang van verschillende zelfstandige parochies naar één grote parochie HH. Petrus en Paulus voor Leiden en Ommelanden (wij zijn samen met Zoeterwoude de ommelanden) dacht hij het wellicht rustiger te krijgen. Ik weet dat dat in de praktijk nauwelijks het geval is geweest.  Al met al heel veel en heel druk werk. Tijd voor hem nu om iets anders te gaan doen.  

Op zaterdag 7 november neemt hij officieel afscheid in de Petruskerk aan de Lammeschansweg. Zondag 1 november nemen we afscheid in onze eigen kerk. Dan gaat hij daar voor de laatste keer voor in de viering. Na de viering is er, onder het genot van koffie, gelegenheid hem de hand te schudden.

Als afscheidscadeau heeft hij gevraagd om een bijdrage voor een reis naar Armenië. Wat hij daar precies wil gaan doen mag u hem a.s. zondag zelf vragen. Weet in ieder geval dat Armenië zo ongeveer de oudste christelijke gemeenschap heeft gekend. Dat pastoor Van der Bie daarin geïnteresseerd is zal mensen die hem iets beter kennen niet verbazen.  

Wilt u iets bijdragen aan deze reis dan kunt u dat zondag in de kerk achterlaten. Bent u zondag verhinderd dan kunt u natuurlijk ook een envelop in de brievenbus van de pastorie doen met een kaartje, briefje en eventueel uw bijdrage. Ik hoop op een grote opkomst komende zondag.  

Marianne Turk