Lekker recept voor eend
Benodigdheden:
– 1 eend van ca. 5 kg.
– 2 grote flessen schotse whisky.
– 500 gr. speklapjes.
– 1 fles olijfolie.
Bereiding:
– De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
– De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
– Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
– De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
– De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
– Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
– Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.
– Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
– Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
– Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
– Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
– Deh hove een sgop geve.
– Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
– De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
– Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
– Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
– De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
– Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe.
– Deentuitsgelde en hardur duuwe.
– De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
– Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege.
– Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en… togmaa blijfe sitte…
– Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
– Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.
Véél succes en smakelijk eten!
Ingezonden door Agnes van Bohemen