Bootmalloten

Zo, bootmalloten
Wij hebben vorig weekend heerlijk gezeild op de waddenzee en gesmikkeld van mijn taart. Vanwege de overweldigende complimenten op veler verzoek het recept van die heerlijke taart. De rest van Stompwijk kan hem natuurlijk ook eens maken.
Men neme ½ pak witbroodmix en mengt dat met 1 eetlepel boter en 1 1/2 dl water en laat het deeg rijzen volgens de aanwijzingen op het pak. 1 prei in dunne ringen snijden en wassen. 1 bakje kerstomaatjes (of andere smakelijke tomaatjes) wassen. 300 gram mozzarella kaas (volgens het originele recept was het 300 gram feta kaas) verkruimelen. 2 eieren loskloppen en de kaas, 2 theelepels oregano en wat peper toevoegen. In de koelkast bewaren. Oven voorverwarmen op 225 graden. Vierkante vorm van ongeveer 24x24cm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg nogmaals kneden. Uitrollen tot lap, ongeveer 2 cm groter dan de vorm. Vorm hiermee bekleden. 100 gram gesneden salami op de bodem leggen. De prei hier bovenop en dan het kaasmengsel (lijkt weinig, valt mee). De tomaatjes en 12 zwarte olijven in het kaasmengsel drukken. Een richel onder het midden van de oven en dan in ongeveer 30 minuten bruin en gaar bakken. Dit schijnt ook lekker te zijn met een komkommersalade, maar zelf vond ik het erg lekker bij een hartige taarten buffet!!!

Tot over twee jaar ……Yvon