Bibliotheek

Bibliotheek en Cultuurpunt op “Leidschendam Voorburg leeft”!
Zaterdag 17 september a.s. staan Bibliotheek Leidschendam Voorburg en Cultuurpunt Leidschendam Voorburg met een kraam op het terrein. De bibliotheek heeft een ledenwerfcampagne “Ontdek de Bibliotheek”, waarbij nieuwe volwassen leden drie maanden gratis lid kunnen worden. Zie voor informatie en voorwaarden: www.bibliotheeklv.nl. Met de campagne wil de BLV de inwoners wijzen op het centrum voor educatie, informatie en cultuur dat zij met de bibliotheek binnen handbereik hebben. De kraam is tevens ingericht met promotiemateriaal voor de nieuwe culturele website:
www.cultuurpuntleidschendam voorburg.nl.
Deze website, waarvan de redactie in handen is van de bibliotheek, biedt een overzicht van culturele activiteiten en cursussen binnen deze gemeente. Er is ook een link naar de regionale cultuurpunten Den Haag, Rijswijk en Wassenaar. Verenigingen, instellingen en kunstenaars kunnen bovendien hun activiteiten en cursussen rechtstreeks aanmelden op Cultuurpunt Leidschendam Voorburg. Een plaatsje op deze site kost helemaal niets! Wilt u meer weten? Kom langs op 17 september en ontvang een culturele attentie (zolang de voorraad strekt) of mail naar redactie@cultuurpuntleidschendam voorburg.nl Verder worden er afge schreven boeken verkocht, een sneltekenaar maakt in korte tijd leuke portretten die u gratis mee naar huis mag nemen en er worden gratis bibliotheektasjes, kleurplaten en boekenleggers uitgedeeld.

Bibliotheek Leidschendam Voorburg voert ledenwerfcampagne
Van september t/m december 2005 voert de Bibliotheek Leidschendam Voorburg een ledenwerfcampagne. Nieuwe volwassen leden kunnen kiezen voor drie maan den gratis lidmaatschap, of voor een boekje met waardebonnen ter waarde van ruim € 13, bij een jaarabonnement tegen het normale tarief. Met de campagne wil de BLV de inwoners van Leidschendam Voorburg wijzen op het centrum voor educatie, informatie en cultuur dat zij met de bibliotheek binnen handbereik hebben. Wat is een bibliotheek? Bij deze vraag denken de meeste mensen aan een gebouw met daarin boeken die je kunt lenen. Volgens de Bibliotheek Leidschen dam Voorburg is dit antwoord slechts gedeeltelijk juist. Zij wil de inwoners van Leidschendam Voorburg dan ook graag laten kennismaken met de andere moge lijkheden die de bibliotheek te bieden heeft. Behalve boeken zijn er ook cd roms, cd’s en films op video en dvd te leen. Naast het lenen van materialen, kunnen in de bibliotheek ook gratis digitale bestanden en geselecteerde websites geraadpleegd worden. Wie zoekt naar een oud krantenartikel, een recensie of uittreksel van een roman of een wetsartikel kan terecht in de bibliotheek. Mensen die niet zo thuis zijn in digitale informatie en internet kunnen in de bibliotheek een workshop volgen om deze vaardigheden te verwerven. Ook op het culturele vlak laat de Bibliotheek Leidschendam Voorburg zich niet onbetuigd. Een jaarlijkse lezingencyclus, voorstellingen voor kinderen en cursussen behoren tot het gangbare aanbod. Bij dit alles staan de medewerkers van de bibliotheek de klant op professionele wijze terzijde. De bibliotheek een gebouw met boeken die je kunt lenen? Dat is nog niet eens de halve waarheid. In aansluiting op de leden werfcampagne wil de bibliotheek ook graag haar waardering uiten voor trouwe leden. Daarom ontvangen bestaande leden dit jaar een kleine attentie bij hun contributieacceptgiro. De ledenwerfcampagne is ontwikkeld door de Bibliotheek Den Haag. De samenwerkende bibliotheken in de regio zijn uitgenodigd om in te stappen. Met het gevolg dat in de maanden september tot en met december de inwoners van zowel Den Haag, Rijswijk, Wassenaar als van Leidschendam Voorburg op extra gunstige voorwaarden lid kunnen worden van de bibliotheek in hun eigen gemeente. Voor openingstijden en voorwaarden, zie www.bibliotheeklv.nl