Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden we met alle groepen de clubtocht naar Honselersdijk. Het weer zag er goed uit. Een zonnetje vergezelde ons en dat bleef ook de hele dag zo. Aan de start stonden bijna 60 fietsers die er ook zin in hadden. Op de valreep werd nog gezongen voor de jarige secretaris Jaap en toen kozen alle groepen hun weg.
Bij de A1 was de opkomst met 6 man weer niet zo groot. Zij misten een aantal vaste krachten die op zaterdag de Amstel Gold gereden hadden. Dat was zwaar afzien geweest, met de hele ochtend regen en kou. Gelukkig werd het in de middag droog. Na even wat opgewarmd te zijn met een kop soep, ging het beter en werd uiteindelijk de route van 200km uitgereden. De rit naar het Westland verliep gelukkig veel voorspoediger.
Bij de A2 verliep de splitsing niet zo evenwichtig. Een groep van 8 en een groep van 18 was het gevolg. Die van 8 hadden het plan opgevat om bij de veiling in Naaldwijk een rondje over het terrein te maken waar je ook een mooie spiraal baan hebt naar het bovendek. Toen ze er na wat omzwervingen bij De Lier toch aangekomen waren bleek het verboden voor fietsers te zijn. De gok om daar gesnapt te worden namen ze toch maar niet, dus reden ze naar de koffiestop. Op de terugweg werd het weer druk op de weg, omdat natuurlijk iedereen wil genieten van het mooie weer. Na ruim 80km zat de rit er weer op.
Arno van Rijn
Nog steeds is de B ploeg met een flink aantal (11). Via Voorburg, Ypenburg, Rijswijk en t Woud naar Honselersdijk. Na 3 km hadden we al een lekke band, na nog een paar km de tweede. Daarna nog alleen af en toe wat extra pompen.
Met 29 km waren we bij de koffie, € 0,90 voor dat bakkie, dat hebben we niet veel. Via Poeldijk, Monster naar de duinen. De duinen zijn niet door iedereen geliefd, zodat bij Kijkduin Leo zijn eigen rit naar huis ging rijden. In Scheveningen gingen de Leidschendammers via Duindigt, de rest via Meijendel. Zodat iedereen zo n 70/75 km heeft gereden.
Marianne de Mos
De C groepen
Wij gingen met 13, incl een aspirant lid naar Honselersdijk. Een mooie route die loopt langs de Vliet en via het Haantje en Sion. Daar kon de captain dit keer zelf even niet verder vanwege een aanlopend achterwiel. Een toevallig passerende fietsenmaker loste het probleem moeiteloos op en al gauw honden we weer verder. Van daar gingen vandaag tegengesteld door het kassengebied naar de Wielerclub WWV.
Het was weer gezellig druk bij de koffietent, maar dat is daar altijd goed geregeld. Ook de C2 arriveerde even later. Die waren met z’n drieën, zonder de vandaag 50 geworden Lia. Zij waren ook genietend van de mooie route, rustig naar de koffieplek gereden. Terug met iets meer wind ging ook alles voorspoedig, en waren we om half 1 met ±55km weer in het dorp. De C2 een half uurtje later.
Annie van Rijn
Aanstaande zondag 24 april rijden alle groepen de tulpentocht. De koffiebestem ming is dan het clubhuis van RTV De Bollenstreek in Lisse. De A en B rijden ongeveer 80 km, de C 50 km. De start is weer vanaf Oostvlietweg 30, nog 1 keer om 9.00uur.
Duin en Bollentocht bij Avanti
Aanstaande zaterdag organiseert toerclub Avanti weer deze tocht vanuit Avifauna. Ook vanuit onze toerclub gaat er weer een groep meedoen. Wie ook mee wil kan verzamelen bij Het Blesse Paard, vanwaar om 8.00u vertrokken wordt. De tocht zelf is 120km, de heen en terugrit ongeveer 30km. Het is een mooie rit, dus de moeite zeker waard.