Theater restaurant Party Herberg Het Blesse Paard

De Stompwijkse toneelvereniging heeft afgelopen jaar een flink verlies geleden. De spelers waren al volop in voorbereiding voor hun jaarlijkse uitvoering, toen totaal onverwachts Ed Kappetein overleed. Het stuk werd geschrapt en er werd gezocht naar een alternatief om toch nog iets te doen. Zeker ook omdat Ed dit graag gezien zou hebben. Het werd een combinatie eten en entertainment. Een geweldige formule. De eerste avond was al direct uitverkocht en een tweede werd toegevoegd. Bij de ingang werden de gasten opgewacht door een zwerver die de gasten eerst flink afstofte voordat men naar binnen mocht. Een andere zwerver lag in een hoek en iemand van de beveiliging zorgde voor aanmelding en begeleiding naar de gereserveerde tafels. De tafels sierlijk gedekt en overal gasten die je kent en dat maakt het heel vertrouwd. Een tafel voor twee of vier of voor hele groepen, het kan allemaal. Ik zie vrienden met elkaar dineren (want hier wordt niet gegeten maar gedineerd) zusjes, families, buren, vriendenkringen en Sara Lia met haar gezin zijn allemaal van de partij.
Een woord van welkom door de regisseur Wil van Leeuwen en de soep wordt opgediend. Terwijl wij heerlijk smikkelen en smullen treffen zwervers elkaar op het toneel. Vader Jan en zoon Koen Havik hebben niets te eten, maar gelukkig wel wat te drinken! Bij de toiletten heeft El Knebel zich als een soort ma Flodder verschanst achter een schoteltje om toiletpapier te verkopen. Ze informeert fijntjes wat je van plan bent om te gaan doen in verband met het aantal velletjes w.c. papier. Je krijgt er wel een lot bij voor de loterij. Een travestiet zet zich aan de bar, geheel in feestelijk roze gekleed. Later komt hij als non op en vermaakt de hele zaal. Zij, maar dan hij, slaat in het dagelijks leven de grote trom bij de Blaasbalgen en ook bij het carnaval heeft hij wel eens een act weggegeven.
Ik vond het erg goed dat de dochter van Ed ook meedeed. Nieuw waren voor mij Lotte Barendse en Monique van Bemmelen, als ervaren speelsters kweten zij zich van hun taak. Een toepasselijk lied voor bij de maaltijd werd ten gehore gebracht en limericken verluchtigden het geheel.
Voeg voortreffelijk eten, toneel en het samen zijn met vrienden als ingrediënten bij elkaar en je krijgt een heel smaakvolle combinatie. Petra