College geeft inwoners de ruimte

Inspraak toekomstvisie
Tot en met donderdag 31 maart loopt de officiële inspraakperiode voor de strategische visie. Belanghebbenden (inwoners, maar bijvoorbeeld ook instellingen) kunnen dan een schriftelijke reactie geven op de toekomstvisie. Samengevat luidt de visie als volgt:
´Wij kiezen voor een aantrekkelijke, groene woonstad met een evenwichtige bevolkingsopbouw. En wij werken aan een ambitieuze, moderne gemeentelijke overheid die ten dienste staat van de eigen bevolking en die gericht is op regionale samenwerking.´
De fundamentele keuzes van de visie staan niet ter discussie (bijv. `groene woonstad` en ´evenwichtige bevolkingsopbouw´). Wel is het mogelijk om suggesties te doen om de tekst te verduidelijken, om nuances aan te brengen of om aanvullingen mee te geven aan het bestuur. Daarbij geldt wel één belangrijke beperking. De visie is een abstract document: concrete voorbeelden, wensen voor de toekomst en gerichte uitspraken over ontwikkeling en uitvoering van beleid vallen buiten het bereik van de inspraak over de strategische visie. De volledige tekst van de toekomstvisie ligt ter inzage in de Servicecentra en in de bibliotheek in Stompwijk. Ook is de tekst te lezen op de website www.leidschendam voorburg.nl
De visie is niet zomaar tot stand gekomen. Intensief overleg met instellingen, uitgebreide dialoog met de inwoners en adviezen van lokale experts zijn hieraan voorafgegaan. Het resultaat is een omschrijving van de ontwikkeling die de gemeente de komende tien tot twintig jaar wil doormaken. De visie geeft richting. De visie toetst beleid. Maar de visie is vooral bedoeld om een beeld van de toekomst te krijgen. Zowel voor het gemeentebestuur als voor de inwoners. Want Leidschendam Voorburg is meer dan de som van de kernen Stompwijk, Leidschendam en Voorburg. Het is één gemeente, met één gezamenlijke toekomst.
Ruimte voor Mensen
Uit de toekomstvisie blijkt dat Leidschendam Voorburg haar inwoners graag de ruimte geeft. Niet alleen ruimte om te wonen en leven, maar ook ruimte voor hun mening. Daarom kiest de gemeente als slogan bij de visie voor ‘Ruimte voor Mensen’. Tijdens de inspraakperiode zoekt de gemeente u als inwoners ook zelf op met de ´Ruimte voor Mensentour´. Dit gebeurt met een touringcar, die tot en met donderdag 24 maart alle twaalf wijken van de gemeente aandoet. U kunt dan persoonlijk een toelichting krijgen van ambtenaren en collegeleden op de toekomstvisie. De gemeenteraad stelt de toekomstvisie uiteindelijk vast. Van tijd tot tijd zijn ook raadsleden aanwezig, zodat zij uit de eerste hand de reactie van inwoners op de visie kunnen horen. In de bus vindt u laptops, waarop bezoekers de visie kunnen inzien en er eventueel een reactie op kunnen geven.
Op 19 maart stopt de bus in Stompwijk bij het sportcomplex Meerhorst, Klaverblad 13 van 10.00 15.00 uur.
Van 10.00 11.00 uur is Burgemeester Van Haersma Buma aanwezig
Van 11.00 13.00 uur is wethouder Beimers aanwezig
Hoe reageren?
De strategische visie (Blik op Leidschendam Voorburg 2020) ligt nog tot en met 31 maart 2005 ter inzage in de beide Servicecentra en in de bibliotheek in Stompwijk, Zustersdijk 21. U kunt op verschillende manieren reageren:
Met een digitaal of papieren reactieformulier in de bus
Schriftelijk , u richt uw reactie dan aan Gemeente Leidschendam Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg
Via onze website www.leidschendam voorburg.nl