Praten over verlies en rouw

Het Algemeen Maatschappelijk Werk van Florence start op 31 maart in Leid schendam de Gespreksgroep Rouwverwerking. De cursus bestaat uit acht weke lijks bijeenkomsten op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De gespreks groep is voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw. Voorafgaand aan de gespreksgroep vindt een individueel kennismakingsgesprek plaats. De ge spreksgroep biedt mensen, die langer dan een half jaar geleden een dierbare hebben verloren, de mogelijkheid om met lotgenoten de eigen rouw te verwerken. In de groep kunnen ervaringen uitgewisseld worden en vindt men herkenning door samen te praten en na te denken over rouw en verlies. Niet alleen over het verlies wordt gesproken, maar ook over hoe men weer (alleen) verder kan gaan.
De gespreksgroep is bedoeld voor inwoners van Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar en wordt begeleid door een maatschap pelijk werker en een wijkverpleegkundige van Florence. Na afloop van de groep is er ca. drie maanden later nog een terugkombijeenkomst. De kosten bedragen
€ 34, per persoon. Leden van Florence Gezondheid Service betalen € 27,
Aanmelding en informatie:Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u bellen naar het Cursusbureau van Florence (070) 41 31 000 op werkdagen van 9.00 17.00 uur of via e mail: cursusbureau@Florence zorg.nl.