De carnavalspoppenkast gaat weer bijna beginnen

Nog maar een week en de carnavalsweek gaat weer van start. Aan alle kanten hoor je mensen druk bezig, met optochtkarren, het maken van kostuums en de animo zal daarom dit jaar weer zeer groot zijn. Sommige groepen moeten nog beginnen met het maken van een kar en andere schieten al erg op. De praalwagens dit jaar worden weer mooier en groter dan anders als men de verhalen moet geloven. Voor het gekostumeerd bal op zaterdagavond zijn mensen alweer druk aan het naaien en breien! Het wordt een lastige keuze voor de Prins en Page die de best verklede man, vrouw en groep moeten kiezen.
Volgende week woensdag gaan Prins Cees III, Page Monique, Opper Jeroen en de Raad van Elf al op bezoek bij de mensen in Swetterhage waarmee voor hen de week al goed begint. Dan is het een week lang hossen, polonaise lopen en gezelligheid maken overal waar zij komen.
Op donderdag gaan de Gaanders bij de oosterburen een kijkje nemen, zij gaan dan met een bus naar Keulen en zullen daar het Keulse carnaval gaan beproeven, een dag lang gezelligheid in Duitsland.
Als er nog mensen zijn die 3 februari mee willen naar Keulen, er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, de kosten van het vervoer zijn € 25,00 en dan komt daar de nuttiging van eten en drinken in Keulen nog bij. Je kunt je aanmelden bij Monique van Bemmelen, 071 5802590 of 06 5192 7999. Vooraf betalen.
Op vrijdagmiddag zijn de Gaanders weer in de buurt en gaan zij naar Ouderencentrum Emmaus in Zoeterwoude.
Vrijdagavond zijn prins, page, opper en raad te vinden in Mariënpark te Leidschendam, later op de avond doen zij dan ook nog Bar Dancing Orion aan.
Op zaterdag wordt om 10.30 uur de bestuurshamer van de burgermeester overgedragen aan Prins Cees III en zal de prins heersen over het Gaandriaanse rijk, een ieder die hierbij aanwezig wil zijn kan naar het oude gemeentehuis komen in Leidschendam. Zaterdagmiddag is de jaarlijkse optocht, een ieder die mee wil rijden wordt gevraagd om 13.15 uur aanwezig te zijn op het terrein van Scheria aan de Stompwijkseweg zodat de optocht op tijd kan vertrekken. Aanmelden voor de optocht kan bij Jack Overdevest (071 5803732) of bij Paul van Santen (06 5496 5838), en uiteraard géén reclamewagens! Zaterdagavond is het gekostumeerde bal in Het Blesse Paard en vanaf 20.30 uur bent u van harte welkom om uw creaties te laten zien
Op zondag is er de jaarlijkse carnavalsmis in de R.K.Laurentiuskerk te Stompwijk en ’s middags is er een carnavalsconcert in Het Blesse Paard met medewerking van Fanfare Juliana, De blaasbalgen en velen anderen. Dit feest zal tot 22.00 uur doorgaan en er is de mogelijkheid om ook wat te eten te halen.
Het kindercarnaval zal maandagmiddag losbarsten met de Jeugdprins Bart en Jeugdpage Jona die er samen met prins Cees III en Page Monique een groot feest van gaan maken. Vergeet de kleurplaat niet in te leveren als je binnenkomt. ’s Avonds is de tienerdisco voor de oudere jeugd die zich met de dansmuziek zich weer volop op de vloer zullen begeven, en dit jaar draait de DJ de hele avond!!!
Op dinsdagmiddag verwelkomen de prins en de page de ouderen jongeren van 55+, ook dit zal dit jaar in Het Blesse Paard plaatsvinden, men is vanaf 13.30 uur welkom. ’s Avonds wordt de week weer afgesloten met het slotbal waar dit jaar een surprise act zal staan.
Voor alle datums en foto´s van de festiviteiten kunt u altijd even langs surfen op www.degaanders.nl