Vi-niks-locatie

Met belangstelling heb ik in de Dorpsketting de vele inzendingen gelezen welke betrekking hadden op het creëren van een Vi niks locatie in de Westeinderpolder.
Het op een quasi intelligente manier afvallen van lokale bestuurders was voor mij nog het meest opvallend, omdat dit zonder steekhoudende argumentatie gebeurde en meer, zoals het op mij overkwam, ter eer en glorie van de schrijvers diende.
Horen wij nog wat van U? ….tjeezzzzz.

Wij werpen ons op als Vrienden van Stompwijk en schijnen als groot licht bij in de duisternis. Zo stond er een alleraardigste man aan mijn deur die vroeg om een handtekening. Nadat de man door mij ontboden werd om binnen te komen, want je zet je handtekening nou eenmaal niet zomaar ergens onder, werd mij duidelijk dat de Vrienden van Stompwijk niet tegen bebouwing waren, maar tegen groot schalige bebouwing waarbij Stompwijkers geen voorrang kregen. Zij waren meer voor frasering van het bouwen over een langere periode (tien jaar) met ca veertig woningen per jaar. Grappig vond ik deze eerlijke stelling, en dat tegenover een Haagse Stompwijker! Alle waardering hiervoor,…echt waar.

Enfin,…back to the point!
Naar mijn mening zijn de lokale bestuurders niet meer dan klonen die het van hogerhand geventileerde beleid uit moeten voeren. Beleidsmakers, die de lan delijke politiek adviseren, hebben bepaald dat er in de randstad ca 100.000 woningen, en in heel Nederland ca 400.000 woningen gebouwd moeten gaan worden en zetten hiermee provinciale maar ook lokale overheden onder druk.
Dit alles om de woningnood te ledigen.

Feiten als luchtverontreiniging (zeker boven de Randstad), filevorming, natuur en leefmilieu zijn van ondergeschikt belang. Het zal niet lang meer duren voordat je met een schoenlepel de Randstad (druk kruispunt aan de Noordzee) ingelepeld moet worden. Gecultiveerde natuur bestaat uit parken en recreatie gebieden.
Door de grondhonger de Randstad bestaat uit één stedelijke agglomeratie waarboven een grijze, stinkende en verstikkende walm van narigheid hangt.

EN DAAROM HEB IK MIJN HANDTEKENING GEZET!

Europa is één, ruimte zat! Nederland als mainpoort van Europa is niet meer dan een idee fixe van academische, neoliberale luchtfietsers met het sociaal inlevingsvermogen van een weekdier! Zum Kotzen.
Hans de Wit Dotterbloem 57, 2266 MA
PS. Het zou toch leuk zijn om een discussieforum op poten te zetten via deze site?
It is only a suggestion…(Hihihihi)…