Leesprogramma “helden, sterren en idolen”

Bibliotheeknieuws

Alle kinderen van de basisscholen die wel (en niet!) van lezen houden Opgelet: De bibliotheek is weer gestart met het jaarlijkse LEESPROGRAMMA. Het thema van dit jaar is: HELDEN, STERREN EN IDOLEN. Op de jeugdafdeling in de bibliotheken in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk staan op een speciale plaats de boeken die over dit thema gaan. Ze hebben ook ter herkenning een speciaal rugetiket. Wil je met het leesprogramma meedoen, haal dan bij de informatiebalies van de bibliotheek een speciaal lees programmapasje. Daarna zoek je een boek uit over het onderwerp en als je dit boek hebt gelezen, vul je het briefje voorin het boek in. Als je dit briefje inlevert bij de informatiebalie krijg je een stickertje in je leesprogrammapas. Als je vijf boeken hebt gelezen en dus vijf stickers in je pas hebt, dan ben je ten eerste een hele goede lezer èn je krijgt een tatoeagevel met tatoeages van je idolen erop!
Wordt ook een echte boekenheld en doe mee met het leesprogramma van de Bibliotheek Leidschendam Voorburg!!

In de serie Wintervertellingen:
Lezing over enneagram in bibliotheek Leidschendam
Donderdagavond 18 november houdt Thea Jitta van 20.00 – 22.00 uur een lezing over het enneagram in de bibliot heek aan het Fluitpolderplein. Het enneagram is een persoonlijkheidstyperingssysteem dat ons dieper inzicht kan geven in onze persoon. De herkomst ervan schijnt zeer oud te zijn, misschien wel 4500 jaar, en het is ontstaan in het Midden Oosten. In relatie met anderen wordt met het enneagram duidelijk hoe we van elkaar kunnen verschillen. De kracht van enneagram ligt in een groeiend zelfinzicht. Het waar nemen van onze eigen patronen helpt ons om beter gebruik te maken van onze kwaliteiten en talenten. Bovendien kunnen we dankzij het enneagram effectiever en succesvoller met anderen omgaan door in te spelen op hun type. Toegangs kaarten zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 12, tel. 3275084 en kosten € 4,50 voor leners en € 5,50 voor niet leners van de bibliotheek.

Spreekuur voor loopbaan en levensvragen in de Bibliotheek Leidschendam Voorburg
Iedereen heeft te maken met tegenslagen of dilemma’s waarbij een pasklare oplossing niet voor de hand ligt. Te denken valt aan ontslag, een ernstig (innerlijk) conflict, een verbroken relatie. Dit soort gebeurtenissen hoort nu eenmaal bij het leven. Bij veel van deze problemen is het niet nodig om in therapie te gaan, maar het kan wel zeer verfrissend zijn om er eens met een buitenstaander over te spreken. Van december 2004 tot en met februari 2005 wordt in de bibliotheeklocatie Voorburg daarom een proef gehouden met een spreekuur voor loopbaan en levensvragen. Op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur geeft de heer Ad Boesten vanuit zijn filosofische benadering van “praktisch denken” handreikingen voor carrière en levenskwesties.