EXPOSITIE

SCHILDERIJEN EN KERAMIEK IN BIBLIOTHEEK
Van 2 tot en met 27 september exposeren Frank Olij, schilderijen,
en Eveline Zweedijk, keramiek, in de bibliotheek aan het Fluitpolderplein. De uit Leidschendam afkomstige kunstenaars hebben hun opleiding gevolgd aan de Vrije Akademie Vlietstreek, waar zij les hebben gehad van Guus Zuiderwijk. Toen de Akademie moest sluiten zijn zij beide met hun docent meegegaan naar de Volksuniversiteit K&O in Voorschoten, waar zij nog steeds lessen volgen.
* Frank Olij schildert met acrylverf op paneel en is op zoek naar structuren in reliëf en kleur. Zijn voorkeur gaat uit naar zeegezichten, vanwege de vele verschijningsvormen van de zee in zomer, winter, dag, nacht, storm en rust. Ook landschappen en wat er buiten gebeurt hebben zijn interesse.
* Eveline Zweedijk maakt haar keramiek voornamelijk op de draaischijf. Hierdoor ontstaat er werk met een hoge gebruiksfunctie. Door hier en daar op originele wijze in te grijpen in de draaistructuur en haar eigen ontwerpen te glazuren, weet zij een eigen stijl te creëren. Het gebruik van andere materialen zoals glas, metaal en kunststof leveren originele vormen op.
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek en is opgesteld in de expositieruimte (in de voormalige fonotheek). De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur; maandag en vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur; woensdag en zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.