Heropening bibliotheek

FEESTELIJKE HEROPENING BIBLIOTHEEK

Op maandag 25 augustus om 16.00 uur wordt de bibliotheek aan het Fluitpolderplein op feestelijke wijze heropend door Hans Beenakker, wethouder Kunst en cultuur van de gemeente Leidschendam/Voorburg.
De afgelopen maanden zijn erg druk geweest voor de medewerkers van de locatie Leidschendam van de bibliotheek. Eind mei is begonnen met een ingrijpende verbouwing, waardoor vooral het uitleengedeelte een moderner aanzien heeft gekregen.
De geleende materialen worden nu ingeleverd in boekenbussen, en ook buiten openingstijden van de bibliotheek kunnen de materialen in een speciale buitenbrievenbus worden gedeponeerd.
Er zijn drie aparte balies voor informatie, klantenservice en lenen. De collectie van de fonotheek is opgenomen in het totale media aanbod.
In de voormalige leeszaal aan de voorzijde van de bibliotheek is een peuter en kleuterhoek ingericht. De expositieruimte is verplaatst naar het achterste gedeelte van de bibliotheek, waar voor de verbouwing de fonotheek gevestigd was.
Na een week voor het publiek gesloten te zijn geweest ging de bibliotheek op maandag 30 juni weer open. Drukke tijden voor publiek en medewerkers, want de vakantie stond voor de deur, de bibliotheek was dicht geweest en het systeem van lenen en inleveren was voor iedereen nieuw.
Inmiddels is iedereen enigszins gewend aan de nieuwe inrichting en is het tijd voor een feestelijke heropening.