Toernieuws

Diverse groepen met in totaal 64 personen reden de Stomplandtocht naar Maasland. Er waren ook weer een paar fietsers bij die een keer de sfeer kwamen proeven. Nu de Frankrijkgangers weer teruggekeerd zijn was ook de A1 weer goed vertegenwoordigd met 13 man. Zij reden eerst terug naar Stompwijk om daarna grofweg via de route van de Elfdorpentocht naar Maasland te rijden. Net voor Berkel kwamen 2 fietspaden samen terwijl daar van de ene kant de A1 en vanuit de andere richting de A2 tegelijk kwamen aanrijden. De A2 kwam van rechts en was bovendien een fractie eerder en gingen dus voor. De A1 wilde er daarna snel voorbij, maar er kwamen nog wat tegenliggers aan, dus moest er gewacht worden. Iedere groep vervolgde zijn weg en een stukje verder bij de Zweth kwamen ze elkaar weer tegen, in tegenovergestelde richting, maar beide op weg naar dezelfde fietsbrug. Daarna reden beide groepen via Vlaardingen naar Maasland waarbij de A1 er voor koos via de ‘Hel van Maasland’ te gaan. De andere A2 groep raakte op de heenweg al 2 personen kwijt. Sjaak had een gebroken spaak en niemand in de groep had de spullen bij zich om dat tijdelijk op te lossen. Het wiel bleef aanlopen, zodat Sjaak besloot direct naar huis te gaan. En z’n vriendin was solidair en reed met hem mee. Bij de koffie was er geen bediening en zorgden enkele fietsers hiervoor. Het enige dat de bardame hoefde te doen was de koffiepot steeds bijvullen en appelpunten snijden. Maar op deze manier schoot het eigenlijk juist prima op. De terugweg verliep voor de meeste groepen via ’t Woudt en Delft zodat iedereen zo rond de 85 km op de teller hadden bij terugkomst.

De C groepen
Het kwam vast door het mooie zonnige weer dat er veel liefhebbers waren voor de Stomplandtocht. Misschien kwam het ook wel doordat er waren die af wilden trainen van de vierdaagse of gewoon omdat het een mooie tocht is! Wij waren met z’n 10en en kozen voor de route helemaal langs de Vliet en door Delft en Schipluiden met z’n karakteristieke “Brienenoordbrug”. En dan zit je al gauw in Maasland. Wij waren de eerste groep daar en 5 minuten later kwam ook de C2 met 5 man/vrouw die precies dezelfde route hadden gereden. Daarna werd het al gauw geel van de shirtjes en kwam de mevrouw van de koffietent vragen of Marja, die net voor het eerst weer met de C meereed, wilde helpen met de koffie, want haar personeel was niet komen opdagen. Dus hielp Marja haar uit de brand. Voor de terugweg namen we de Elfdorpentocht 2003 en konden we nog goed de pijlen volgen. Met nog aardig wat kilometers (60) waren we allemaal om 12.15 uur thuis.

Volgende week gaat de C naar Oud Verlaat (50km). De A en B gaan naar Vogelenzang (80km). Start om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.

Arno en Annie van Rijn