Druk weekend voor de Blesruiters

Het was voor de Bestuursleden, Leden en Vrijwilligers “aanpoten” dit weekend. Allereerst was er het jaarlijkse Molen concours op ons eigen terrein voor de ruiters, maar daarnaast voor de menners het Kringkampioenschap Mennen in Nieuwe Wetering en op tweede Pinksterdag de Vroege Vogelrit.Over het Molenconcours elders in deze Dorpsketting.

Kringkampioenschappen mennen.
Als “nieuweling” in het Kringbestuur van de kring Rijnstreek (Mencoordinator) de taak om de Kringkampioenschappen te organiseren dit gebeurde in samenwerking met de R.V de Wetering te Nieuwe Wetering. Ondanks dat de Mensport een enorme “vlucht“ heeft genomen bleek toch dat bij de aangesloten verenigingen maar weinig Wedstrijdruiters zijn, de Blesruiters en de Boekhorstruiters maken hierop een uitzondering, hoewel gezien het aantal menleden het toch maar heel beperkt is. Het was dus toch wel ”shoppen” om voldoende deelname te krijgen maar uiteindelijk hadden we toch 20 deelnemers en dat was alleszins redelijk. Er kon tweemaal dressuur worden gereden en één vaardigheidsproef. Naast de Wedstrijdruiters mochten er ook een aantal recreatieruiters deelnemen uiteindelijk waren dat er 4 waarvan 3 van de Blesruiters. Manon Straathof was in eerste instantie niet zo erg tevreden over haar verrichtingen maar bij de prijsuitreiking kreeg ze toch de eerste prijs en de Kampioensbeker zowel bij de Dressuur als de Vaardigheid met daarbij een goede puntenwaardering (tweemaal een winstpunt) dus die kon dik tevreden zijn. Kimberly Boon deed hetzelfde maar zij was terecht niet helemaal tevreden in de Z Dressuur had ze nauwelijks tegenstand en bij de tweede proef in de Dressuur ging het mis ze kwam buiten de baan en dat betekende voor deze proef diskwalificatie, waarschijnlijk hadden Kimberly en Murk (haar Paard) niet hun beste dag, maar Kimberly keek er toch nog vrolijk onder en laten we wel weten ze is op veel wedstrijden een waardig vertegenwoordiger van de Blesruiters. Onze Recreatieruiters deden het uitstekend. Rene de Bruin werd eerste in de Dressuur en Vaardigheid, maar hij was dan ook enige starter in zijn klasse, maar met het aantal punten bij de Dressuur (148 dus bijna een winstpunt) mocht ook hij best “in zijn nopjes” zijn. Karen Geeve en Jan Kerkvliet moesten samen strijden om de eer na de eerste Dressuurproef hadden ze allebei even veel punten dat was kennelijk voor Karen aanleiding om er bij de tweede proef “er een schepje bovenop te doen” en deed dat met een punten aantal van 174, het hoogste van alle deelnemers. Bij de Vaardigheid moest ze echter de eer aan Jan laten. Vermeld moet nog worden dat Sonja de Jong, altijd een trouw deelneemster, zich wel opgegeven had maar wegens kreupelheid van haar pony moest afhaken. Al met al was het een heel geslaagde sportieve en gezellige wedstrijd, met uitstekend menweer waar iedereen het uitstekend naar zijn zin heeft gehad en de Mencoordinator ook met een goed gevoel op terugkijkt.

De Vroege Vogelrit
Tweede Pinksterdag de Vroege Vogelrit en dat betekende ook letterlijk vroeg uit de veren. Om 7.00 uur was het bij de Blesruiters verzamelen en dat betekende voor een aantal vroeg van huis, maar gezien het aantal deelnemers, 11 aanspanningen, was dat geen aanleiding om niet mee te gaan. De rit ging via de Ondermeerweg en langs de Noord AA richting Zoetermeer en vandaar door de wijk Buytenwegh (er zullen wel een aantal mensen wakker zijn geworden van het hoefgetrappel)naar het Westerpark, hier werd op één van de ligweiden,onder een inmiddels stralend zonnetje,gebruncht en dat was een heel gezellige aangelegenheid, ieder had zijn eigen natje en droogje meegenomen en genoot daar zichtbaar van, een verrassing was nog dat Sjaan Spaan ons hier verraste met haar komst met voor iedereen één (soms twee of drie)vers gekookt eitje(s). Na te zijn “verzadigd en verkwikt” reden we richting Nootdorp, waar het zo nu en dan “passen en meten” was om overal door te komen dan via de DobbePlas en langs DelftseHout ging het richting huiswaarts.
Bij de fam de Haan werd de rit na ruim35 km (6 uur) afgesloten natuurlijk moest er nog een “borrel” genuttigd worden en werd het dus nog even heel gezellig, hierna toog ieder huiswaarts en was deze rit ook zeer geslaagd.

Ab Spaan