College nieuwsflits

LeidschendamVoorburg 2 juni 2003

Burgemeester en wethouders van LeidschendamVoorburg hebben onder andere de volgende besluiten genomen:

Riolering buitengebied
De gemeente Leidschendam/Voorburg gaat vóór 1 januari 2005 de 157 gevallen in het buitengebied aanpakken die het afvalwater ongezuiverd lozen op oppervlakte of grondwater. Het betreft 115 percelen in het buitengebied van Stompwijk waarvoor de gemeente (druk)riolering zal aanleggen en 42 percelen waar een alternatieve zuivering moet worden toegepast.
Burgemeester en wethouders hebben deze week de raad voorgesteld een krediet van ruim twee miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van gemeentelijke riolering in het buitengebied.
De 115 percelen die aansluiting krijgen op het riool bevinden zich aan de Oostvlietweg, Dr. Van Noortstraat, Meer en Geerweg, Bovenmeerweg, Ondermeerweg en een deel van het Oosteinde. Eigenaren van deze panden betalen geen financiële bijdrage in de aanleg van het (druk)riool; wel moeten zij op eigen terrein zelf zorgen voor de vuilwateraansluiting tussen de gevel en de pompput van het riool en voor de afvoer van regenwater naar open water.
Voor 42 percelen is aansluiting op het riool niet rendabel en niet noodzakelijk. De provincie Zuid Holland heeft hier ontheffing voor verleend. Voor deze percelen moeten alternatieven worden toegepast om ongezuiverd lozen op oppervlakte en grondwater te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld een verbeterde septictank zijn of een systeem voor een Individuele Behandeling van Afvalwater (IBA); eigenaren zijn verplicht voor 1 januari 2005 een voorziening te hebben aangebracht. De gemeente heeft bij de aanleg van alternatieve zuiveringen de regie.

Voor meer (pers)informatie over dit onderwerp:
Communicatie, Ben van Vliet, telefoon (070) 3009303,
email bjm.van.vliet@leidschendamvoorburg.nl